Funeraliile lui Google Wave se vor ține în 2011 – exportul datelor va fi posibil curând

Google Wave logo

Da, Google Wave rămâne în continuare condamnat definitiv la moarte dar execuția acestuia nu va avea loc până în 2011, a confirmat Google recent. Înainte ca odioasa sentință să fie adusă la îndeplinire Google promite că va pune la dispoziția utilizatorilor de Wave modalități de export a datelor din această aplicație web mai devreme de sfârșitul lui 2010 (deși încă nu este clar ce format vor avea aceste date exportate).

De asemenea, Google afirmă că urmărește identificarea unor posibilități noi de extindere a tehnologiei Wave în alte produse Google (poate noul lor produs social cunoscut deocamdată sub denumirea de Google Me? Vom vedea.)

O altă promisiune făcută de Google atunci când au anunțat că renunță la Wave a fost aceea că va publica liniile codului folosit prin transformarea acestuia în cod open source – promisiune care va fi îndeplinită prin lansarea unei aplicații (aproape completă), denumită „Wave in a Box” și care va fi capabilă să ruleze independent de componenta online care se află în prezent la Google. Pentru mai multe detalii despre această aplicație, vizitați această adresă.

Ocean WaveLansat ca unul dintre cele mai ambițioase proiecte a lui Google, Wave a promis un nou mod de comunicare care ar fi putut într-o zi să-l înlocuiască chiar și pe bătrânul e-mail (alături de programele de chat online sau aplicațiile colaborative). Din păcate nu a fost să fie așa iar Eric Schmidt a declarat imediat după comunicatul oficial de închidere a lui Wave că „Google sărbătorește eșecurile, deoarece încearcă deseori lucruri noi și este o companie în care este absolut ok să încerci ceva foarte greu iar dacă acel lucru nu funcționează să tragi concluziile care se impun” (link către videoclipul în care Eric Schmidt vorbește despre moartea lui Wave aici).

Echipa care a lucrat la Wave a ținut să mulțumească pentru suportul neașteptat și feedback-ul pozitiv primit de la unele proiect cum ar fi savegooglewave.com. Din păcate, se pare că niște cuvinte frumoase și cele peste 43.000 de voturi pozitive nu vor fi suficiente pentru a opri execuția.

Google Wave a fost un eșec în mâinile lui Google dar sunt sigur că programatorii vor găsi o cale pentru a-l aduce la viață într-o formă mai bună care va cuceri (poate) inimile utilizatorilor.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Serginho spune:

    Pana in 2011 il vor reface.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.