Serviciul Google Music ar putea fi lansat de Crăciun

Google Music lansat de Craciunul 2010?Apple s-ar putea să aibă parte de o surpriză neplăcută în acest sezon al sărbătorilor de iarnă, zvonurile despre planurile lui Google de a dezvălui un nou serviciu online care va permite descărcarea de muzică întețindu-se.

Conform unui zvon preluat de Reuters, Andy Rubin – inginerul șef care supraveghează dezvoltarea platformei Android poartă negocieri cu casele de discuri în speranța  lansării serviciului până la Crăciun.

Acest serviciu a lui Google va fi principalul concurent al lui iTunes care se bucură de un avans de 7 ani în această industrie (ceea ce se traduce printr-o cotă de piață de 70% din vânzările digitale de muzică din America). Cei din Mountain View speră să mai reducă din acest handicap al startului întârziat printr-o implementare deplină în sistemul de operare pentru mobile Android (care este cel puțin la egalitate din punct de vedere al cotei de piață cu iOS-ul de la Apple, unele surse indicându-l deja ca premiant).

Detaliile s-au înmulțit față de data la care am scris primul articol în care semnalam zvonurile despre  acest serviciu, în cele din urmă Google Music va fi un serviciu bazat pe cloud-computing ce va oferi posibilitatea utilizatorilor de gadgeturi cu Android (smartphone-uri, tablet-PC-uri sau netbook-uri) să asculte live conținut audio pe baza unui abonament sau a unei cotizații (probabil că și descărcarea și salvarea locală a melodiilor va fi o opțiune pusă la dispoziția iubitorilor de muzică).

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Serginho spune:

    Abonament? Serviciul nu e gratis?

    • Porumbelul spune:

      Nu va fi gratis, după cum nici iTunes de la Apple nu este moka. Trebuie să pape și buza lui Google ceva de pe urma celor care sunt îndrăgostiți de muzica lu’ Lady Gaga.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.