Facilitate Google Chrome: inaccesibil tuturor sau doar mie?

Accesezi un site: nu se încarcă. Mai încerci odată: tot inaccesibil. Începi să te enervezi: „Cum naiba de nu merge iar? Mai are cineva grijă de site-ul ăsta??? WTF?!”, și te duci să-ți verși nervii pe Twitter (sau pe Facebook când Twitter nu merge). Dacă ai mulți urmăritori pe Twitter vei afla curând că altora le merge site-ul cu pricina și doar tu ești gâscanul care te-ai ambalat aiurea deși problema era în ograda ta.

Chrome out for anyone feature

Din fericire, Google Chrome te poate scuti de asemenea situații stânjenitoare. Cei care se simt pe internet ca-n propria baie sunt familiarizați cu site-uri ca Down For Everyone Or Just Me (care a fost creat de către un – pe atunci angajat Twitter – și vândut anul acesta). Accesezi site-ul, introduci URL-ul (adresa unui site) și verifici dacă și alți oameni din lume au probleme la încărcarea respectivei adrese sau doar tu. Ultima versiune a lui Google Chrome face același lucru, după cum a constatat autorului blogului Rudefox.

În timp ce încerca să verifice starea celebrului site de întâlniri video aleatorii Chatroulette (care a fost „down” o săptămână datorită unor schimbări aduse la interfața acestuia), Chrome-ul lui Rudefox i-a returnat obișnuitul mesaj: „Oops! Google Chrome nu se poate conecta la chatroulette.com”. Chestia interesantă este afișată un rând mai jos sub forma mesajului: „Și alți utilizatori experimentează dificultăți cu acest site, așa că s-ar putea să mai aștepți câteva minute”.

Două avantaje aduce această facilitate:

  1. utilizatorul știe că problemele se datorează site-ului inaccesibil și nu propriei conexiuni la internet – lucru important;
  2. cei mai versați într-ale internetului sunt scutiți de efortul suplimentar al verificării disponibilității unui site prin accesarea unui site gen „Down for Everyone Or Just Me” (mai sunt și altele).

Vedeți, sunt și avantaje ale spionajului făcut de Google asupra noastră?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Serginho spune:

    Am o presimtire ca Chrome va depasi Mozilla.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.