Noile laptopuri Asus vor beneficia de 3 ani garanție (inclusiv bateria)

Asus logo

Principala componentă suspectă de a se strica printre primele în cazul unui laptop este bateria (urmată îndeaproape de către hard disk). Producătorii știu lucrul ăsta și oferă o garanție restrânsă pentru acumulatorii dispozitivelor mobile, aceasta fiind de regulă doar 6 luni. Acest lucru se va schimba odată cu apariția unei noi generații de notebook-uri produse de Asus a căror baterii au fost proiectate să reziste la peste 1.000 de cicluri încărcare/descărcare, egalând astfel pretențiile lui Apple făcute pentru ultimele versiuni de MacBook-uri.

Asus a anunțat că propriile notebook-uri din seria B vor fi echipate cu o baterie mai bună decât majoritatea concurenței. Aceasta folosește platforma Sonata dezvoltată de către Boston-Power care se bazează pe tehnologia litiu-ion și promite triplarea duratei de viață comparativ cu bateriile obișnuite.

Boston-Power afirmă că modelul Sonata 4400 are o durată de viață de peste 1.000 de cicluri încărcare/descărcare complete, în același timp reușind performanțe respectabile în materie de încărcare rapidă: în jumătate de oră se încarcă în procent de 80% și 40% în doar 10 minute. Densitatea energetică a bateriei este de 180Wh/kg.

Datorită acestei baterii Asus oferă de acum o garanție de 3 ani atât pentru notebook cât și pentru acumulator.

Tehnologia Boston-Power este folosită și de către HP în fabricarea unor modele de laptopuri din clasele Compaq, EliteBook și Probook care oferă o autonomie extinsă de funcționare pe baterie.

Dacă tehnologia Boston-Power te-a făcut curios, poți citi mai multe despre ea aici.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. faze tari spune:

    si iata ca Asus face un pas important in lumea notebook-urilor …bravo lor.

  2. Andrei R. spune:

    Este un semn bun, mai ales daca este valabil si pentru baterii.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.