Vești bune pentru Google: a apărut primul virus pentru Android

Android SMS trojan

Una dintre cele mai vehiculate noutăți care a circulat săptămâna care se termină astăzi este apariția primului virus pentru Android. Acesta este un troian deghizat sub forma unei aplicații care redă conținut media și, odată descărcat începe să trimită SMS-uri către numere premium, fără ca deținătorul telefonului să știe de această manevră. Schema aduce profit deoarece creatorii acestor troieni sunt și beneficiarii suprataxelor încasate din urma expedierii acestor SMS-uri.

De ce reprezintă această știre (negativă și îngrijorătoare pentru posesorii de aparate care rulează Android) o veste bună pentru Google? Vă spun din capul locului că nu sunt mahmur (nu am băut nimic aseară) și nici nu m-a tâmpit căldura asta de afară de parcă Pământul și-a modificat traiectoria și ne duce direct înspre Soare. Motivul pentru care apariția primului virus pe Android are o conotație pozitivă pentru compania din Mountain View l-am detaliat în articolul ăsta: De ce există atât de mulți viruși pentru Windows. Cu alte cuvinte, platforma Android a devenit atât de relevantă încât a captat atenția răufăcătorilor, ceea ce sunt niște indicii certe că Google face pașii care trebuie (lucru confirmat și de depășirea pragului de 200.000 dispozitive Android vândute zilnic sau creșterea numărului de aplicații disponibile în Android Market înspre 100.000 – deși mai are până când va egala portofoliul aplicațiilor deținut de Apple Stores care vreo 300.000).

Eu vă recomand să nu vă faceți prea multe griji în privința acestui troian: nu va mai dura mult și vor fi lansate primele aplicații antivirus pentru Android.

În concluzie, apariția primului virus pentru Android marchează intrarea acestuia în lumea bună a sistemelor de operare.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Serginho spune:

    Fii sigur ca acesta nu va fi singurul virus… nu cred ca era nevoie de acest virus ca, Google sa realizezi ca platforma Android a devenit populara.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.