Google introduce noi caracteristici pentru Android

Android 2.2 - FroyoPrin lansarea unui set de caracteristici noi Google a introdus următoarea generație de interacțiune cu propriul sistem de operare Android. De departe cea mai proeminentă este posibilitatea inițierii unor acțiuni avansate prin comenzi vocale. „Voice Actions for Android” include de acum 12 tipuri de acțiuni cum ar fi: efectuarea unor apeluri telefonice, e-mail-uri de tip „reminder” sau căutări prin intermediul lui Google Maps ori ale unor piese muzicale. Această opțiune este detaliată în articolul de aici cu precizarea că aplicația va funcționa deocamdată doar pe Android 2.2 (Froyo) și este disponibilă pentru download în Android Market.

O altă îmbunătățire pentru Android este „Chrome to Phone” o extensie pentru Chrome care permite utilizatorilor să trimită printr-un simplu click de mouse pagina curentă pe care o vizualizează în browser spre smartphone-ul care rulează Android 2.2 – de exemplu dacă te uiți la o adresă pe Google Maps folosind Google Chrome – aceeași destinație este deschisă pe Android folosind extensia de mai sus, lucru valabil și în cazul în care dorești să continui citirea unei pagini web pe telefon (printr-un click aceasta este deschisă de browser-ul telefonului). Un alt scenariu în care această extensie va fi utilă este apelarea unui număr de telefon întâlnit pe un website accesat cu Chrome printr-un simplu click de mouse. Inginerul Dave Burke afirmă că a creat această extensie în timpul celor 20% timp „de voie” acordat de Google extensia putând fi descărcată de aici.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.