Microsoft Internet Explorer 9 beta va fi lansat în 15 septembrie 2010

internet explorer 9Microsoft va lansa următoarea versiune a propriului browser cu ocazia unui eveniment care va avea loc în San Francisco în 15 septembrie. Internet Explorer 9 beta va fi disponibil oricui este interesat de noua interfață și să-i testeze viteza. Primele detalii ale lui IE9 au fost făcute publice în noiembrie 2009 iar de atunci Microsoft a lansat nu mai puțin de 4 demonstrații ale noii platforme în care este subliniată aderența acestuia la standardele web.

Cea mai importantă noutate a următoarei versiuni a lui Internet Explorer este accelerarea grafică hardware care  până acum a reușit să impresioneze pozitiv criticii celor din Redmond (vezi în clipul de mai jos această demonstrație).

Microsoft este serioasă în privința poziției ocupată de propriul browser pe piața navigatoarelor web. În timp ce Internet Explorer rămâne cel mai popular browser, cota de piață a acestuia s-a aflat într-un declin continuu începând cu anul 2004 (deși statisticile ultimei luni indică o creștere cu un procent a numărului de utilizatori care-l folosesc).

Vom vedea luna viitoare dacă Microsoft  se va ține de promisiunea „înfrumusețării web-ului”:

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.