Eric Schmidt: la fiecare 2 zile creăm informații câte am creat până în 2003

Eric Schmidt TechonomyEric Schmidt, CEO-ul Google, a făcut o declarație importantă cu ocazia conferinței Techonomy care are loc în Lake Taho, California:

La fiecare două zile umanitatea crează atâtea informații câte a creat de la începuturile civilizației până în 2003, ceea ce înseamnă cam 5 exabytes de date.

Pentru a avea un început de comparație, precizez că 1 exabyte înseamnă un miliard de Gigabytes sau 1 milion de Terabytes de informații digitale.

Trebuie să repet afirmația asta: creăm la fel de multe informații în 2 zile câte am creat de la începuturile noastre ca omenire până în 2003.

„Adevărata problemă este conținutul generat de către utilizatori” – completează Schmidt, adăugând că această estimare include fotografiile, mesajele instant și tweet-urile.

Normal, toate aceste informații îl ajută pe Google și alte companii implicate în culegerea și procesarea informațiilor. Cu toate acestea, Schimdt ne atrage atenția asupra altei întrebări presante care se pune în prezent: dacă aceste companii ar trebui să prelucreze aceste informații.

Schmidt a mai observat că, deși tehnologia este neutră, el nu crede că oamenii sunt gata pentru ceea ce urmează, societatea fiind depășită de ritmul alert al progresului tehnologic.

Îmi petrec majoritatea timpului presupunând că lumea nu este pregătită pentru revoluția tehnologică pe cale să i se întâmple curând – și-a încheiat Schmidt discursul.

Detectez o ușoară urmă de amărăciune sau dezamăgire în tonul discursului boss-ului de la Google: o fi din cauza recentei renunțări la Google Wave (un exemplu clasic de produs revoluționar care nu a prins la public tocmai datorită complexității lui la care s-a adăugat și conservatorismul uneori stupid al societății)?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.