Salvează-ți atașamentele din GMail cu „drag and drop”

gmvelopeSalvarea atașamentelor din e-mail-urile sosite în contul de Gmail tocmai a devenit mai ușoară – dacă folosești Chrome: click pe acesta și mutarea lor cu butonul mouse-ului apăsat pe desktop (sau în oricare alte director vrei).

După ce în aprilie 2010 Gmail a adăugat caracteristica de atașare fișiere de pe desktop în e-mail-urile deschise în browser prin aceeași modalitate (folosind „drag and drop”), aceasta fiind disponibilă în orice navigator modern (Firefox sau Safari). Acum, aceeași opțiune funcționează și în sens invers, de salvare a atașamentelor fără să mai fie nevoie de folosirea link-ului de „download”, cu mențiunea că doar utilizatorii Chrome se vor bucura de ea (semn că este folosit cod specific pentru realizarea acestui lucru). Chrome folosește motorul de randare WebKit (similar cu cel folosit de către Safari) dar codul care execută JavaScript este diferit iar noua facilitate nu este funcțională în Safari (deși este activă în versiunea Mac a lui Chrome).

Gmail continuă să lanseze săptămânal noi caracteristici, uneori chiar pentru două browsere în același timp. Și versiunea mobilă a lui GMail este actualizată frecvent pentru a beneficia de avantajele noilor capabilități oferite de către browserele care rulează pe Android sau Safari Mobil ori de ecranul mare a lui iPad.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

 1. Serginho spune:

  Misto, nu stiam asta. Era si normal ca o sa faca in asa fel sa poate fi folosit doar cu Chrome.

 2. Felicitari pentru articol!.Pot sa postez articolul vostru pe blogul Clubului?.
  O zi buna !.
  Multumesc.

  • Porumbelul spune:

   Mulțumesc pentru aprecierile pozitive. Desigur că poți posta articolul pe blogul tău dar am rugămintea să indici sursa acestuia, de preferință cu un link de tipul „do follow

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.