Google lansează autentificarea multiplă din același browser, aceasta nu reușește să impresioneze

Google a făcut disponibilă tuturor utilizatorilor autentificarea multiplă din același browser, caracteristică la care lucra de ceva vreme, după cum semnalam pe la jumătatea lunii trecute. Această facilitate dă posibilitatea celor care au mai multe conturi Google să se conecteze simultan cu acestea din același browser, lucru care nu era posibil înainte (alternativele fiind folosirea mai multor browsere, deschiderea unor ferestre ale navigatorului în modul „incognito” sau folosirea unor extensii sau add-on-uri).

Această facilitate se numește „multiple sign in” și poate fi activată prin accesarea adresei web htps://www.google.com/accounts:

Google multiple=

Următoarea fereastră care apare în urma accesării linkului din spatele textului „change” ne aduce la cunoștință produsele Google pentru care această caracteristică este disponibilă și ne avertizează despre limitele acesteia:

Google multiple=

Atenție!!! Trebuie să bifezi toate cele patru căsuțe de sub opțiunea „on” pentru ca butonul „Save” din josul paginii să devină activ.

Toate bune și frumoase, doar că șmecheria asta are niște limitări serioase și nu mă aici refer la faptul că funcționează doar pentru Calendar, Code, Docs, Gmail, Reader și Sites (oricum majoritatea utilizatorilor sunt interesați de folosirea mai multor conturi de Gmail). Chestia care m-a dezamăgit este numărul mic de conturi pe care pot fi autentificat în același timp: 3 (TREI). Doar trei??? Păi eu dimineața verific 3 conturi de e-mail înainte de a pune apa pentru cafea la încălzit! Și oricum foloseam cel puțin vreo 3 browsere în același timp pentru a fi conectat pe mai multe conturi. Mai mult, cu o simplă apăsare a tastelor ATL + TAB vedeam în câteva zecimi de secunde ce a mai apărut nou în fiecare dintre acestea, pe când dacă folosesc „multiple sign in” de la Google trebuie să aștept câteva secunde până când este încărcat noul cont.

Google multiple=

Concluzia? Aștept creșterea numărului de conturi pe care să mă pot conecta simultan.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.