Un om de la suportul tehnic Dell publică poze nud ale unei cliente

Riyaz Shaikh

Ciudate lucruri se pot întâmpla când apelezi la un serviciu de suport tehnic în ziua de azi!

Dar poate că nu chiar atât de ciudate cum pretinde Tara Fitzgerald că i s-au întâmplat. Conform unei știri apărute pe canalul tv News10 din Sacramento (California), Tara a vrut să-i trimită prietenului ei niște poze cu ea dar nu le-a mai găsit pe propriul calculator (care era un Dell).

Frustrată de această întâmplare și dorind să-și impresioneze prietenul cât mai repede, femeia a sunat la suportul tehnic oferit de către Dell. Apelul ei a fost preluat de către domnul Riyaz Shaikh din Mumbai, India. Tara Fitzgerald trăiește în America dar Dell (împreună cu majoritatea firmelor americane) și-a exteriorizat inițial suportul tehnic (prin încheierea unor contracte pentru furnizarea acestor servicii cu alte companii din America) și apoi l-a externalizat (respectivele companii fiind acum de prin Asia) în scopul „nobil” de a mai reduce din cheltuieli (a se citi: a-și crește profitul).

Shaikh (care când vei termina de citit acest articol se va dovedi că nu este chiar un domn), s-a oferit să o ajute pe Tara să-și găsească pozele rătăcite folosind remote» . Femeia declară că l-a privit pe indian cum i-a localizat fotografiile buclucașe (întradevăr pentru cei care nu sunt obișnuiți, te simți ciudat să vezi cum se plimbă cursorul pe ecran, se deschid și se închid ferestre fără ca tu să atingi tastatura sau mouse-ul) în sistemul de backup al calculatorului.

Până aici nu este nimic neobișnuit, în afara unei povești de succes din istoria suportului tehnic. Numai că această poveste a luat o întorsătură mai puțin plăcută pentru beneficiară când a primit un e-mail de la o sursă necunoscută care îi aducea la cunoștință că pozele ei sunt de acum disponibile pentru toată lumea gratuit pe web, fiind postate pe un site sub numele de „bitchtara” (curva Tara).

Poate am omis să fac mențiunea că Tara apărea nud în aceste poze care au ajuns pe web, violându-i în mod clar intimitatea unde era descrisă ca având înclinații libidinoase, lucru neconform cu realitatea (cel puțin în aparență).

Când Tara l-a contactat pe Shaikh din nou, acesta i-a sugerat că poate prietenul ei a creat site-ul și și-a oferit din nou serviciile, pretinzând că o va ajuta la ștergerea pozelor de pe net. Numai că pentru acest ajutor, Shaikh i-a spus că ar avea nevoie de un laptop de pe care să lucreze de acasă la această problemă spinoasă – declară Tara. Așa că – și aici povestea devine dureroasă – femeia i-a trimis unul cu toate că a avut oarecare îndoieli (prin ianuarie 2009 deși pozele încă mai erau publice săptămâna trecută).

Victima s-a prins în cele din urmă că este trasă pe sfoară și a încercat de mai multe ori să-și rezolve problema atât prin canalele oficiale Dell cât și cele ale poliției dar fără succes. Doar apariția poveștii în mass media i-a atras atenția lui Dell asupra întâmplării.

Între timp Tara a descoperit că Shaikh i-a folosit detaliile unei cărți de credit pentru a cheltui suma de 802 dolari pe un calculator și un router care au fost trimise unei femei din Tennessee. Nemaiavând cum să mai repare răul făcut, Fitzgerald susține că a menținut legătura cu Shaikh prin conturile personale de mail și cel oficial de la Dell (până în urmă cu două săptămâni indianul oferindu-se să-i dea înapoi banii luați de pe card și lucrând încă pentru Dell).

Fiind chestionată asupra problemei de către News10, Dell a răspuns astfel:

„Am investigat chestiunea care a implicat reprezentantul tehnic al unuia dintre vânzătorii Dell. Am contactat vânzătorul și l-am interogat cu privire la aceste afirmații și putem confirma că respectiva persoană nu mai are ca atribuții preluarea apelurilor venite pentru Dell. Suntem în legătură permanentă cu doamna Fitzgerald și continuăm să investigăm pretențiile acesteia pentru a o asista optim la o soluționare pozitivă a problemei”.

Normal că putem sări cu gura pe Tara și să o calificăm ca fiind „prea fraieră”, că a „a pus botu’ mult prea repede ” ori că suferă de „naivitate cronică” dar mai adaug că a trebuit să-i explice pățania fiicei sale care are doar 14 ani. Totuși, dacă afirmațiile ei se dovedesc a fi adevărate, cred că ar merita niște despăgubiri substanțiale de la Dell.

Angajații de la suport tehnic se bucură de o poziție privilegiată, deoarece au uneori ocazia de a avea acces direct la cele mai intime informații ale oamenilor (indiferent de natura acestora).

Noi, românii, ar trebui să stăm liniștiți în privința asta: nu numai că nu prea apelăm la suport tehnic (din cauza numărului mare de calculatoare cu sisteme de operare piratate) dar suntem pe podium și la numărul de răufăcători din online-ul internațional.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

metodă de interacționare între două calculatoare prin care unul este controlat în întregime de la distanță de către altul prin intermediul interfeței grafice (desktopului)Powered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: eCrimeNoutăţi

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. faze tari spune:

    :) ) sa i dau si eu cateva

  2. Serginho spune:

    Daca se intampla asa ceva in Romania, nici nu era bagata in seama tipa.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.