În curând telefonul tău s-ar putea să-ți înlocuiască portofelul

iphone pay credit card

Deocamdată doar dacă trăiești în SUA, pentru că AT&T, Verizon și T-Mobile (cei mai relevanți operatori de telefonie de peste ocean) au declarat război bucăților de plastic din portofelul americanilor (cărților de credit).

Conform unui articol din Bloomberg, cele trei companii lucrează la un nou standard care va adăuga telefoanelor mobile posibilitatea de a face plăți electronice (similare cu cele care le facem în prezent folosindu-ne de cărțile de credit) printr-o simplă mișcare a mâinii. Aceste companii vor lucra cu băncile Discover și Barclays pentru a testa sistemul în patru orașe americane, inclusiv Atlanta.

Asta nu înseamnă că plățile electronice cu telefonul sunt o noutate absolută, una dintre acestea fiind amintite de către Șopârloiul în articolul despre ebanking-ul perfect.

Totuși, această unire a forțelor pentru rezolvarea problemei și promovarea produsului, în timp ce se va dovedi dificil de implementat pentru vânzători (care vor trebui să achiziționeze echipamente noi pentru realizarea plăților electronice) și pentru producătorii de telefoane mobile (ce vor fi nevoiți să mai monteze un chipset în acestea), va crea mai puțină confuzie în rândul utilizatorilor decât puzderia de tehnologii care există în prezent (mă refer aici la aplicațiile pentru smartphone-uri care permit efectuarea de plăți electronice).

Oare vor concura în viitor telefoanele mobile cu cărțile de credit echipate cu mini-ecrane și taste numerice?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. faze tari spune:

    interesant.
    dupa mine,vor concura …si in prezent se poate observa ca telefoanele cu camera performanta sunt la mare cautare (camera foto inlocuind-o pe cea digitala)

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.