Anglia: datele colectate de Google prin Street View nu conțin informații personale relevante

Google Street Camera

Câțiva angajați ai Biroului Comisarilor Informaționali – BCI – (instituția desemnată să supravegheze respectarea intimității online a utilizatorilor din Anglia) au făcut o vizită la Google pentru a studia mostre ale datelor colectate de către companie în perioada 2006-2010 din rețelele wireless nesecurizate cu ocazia fotografierilor făcute în programul Google Street View în peste 30 de țări.

Vizita a avut loc în 15 iulie după ce în urmă cu două luni BCI anunța că datele colectate ar trebui șterse negând probabilitatea investigării acestora. Concluzia englezilor a fost că datele respective nu conțin „detalii personale importante”:

În timp ce Google a considerat că este improbabil să fi fost înregistrat și altceva în afara unor fragmente de conținut, am dorit să verificăm singuri probabilitatea ca date personale importante să fi fost salvate și dacă da, extensia oricărei intruziuni. Informațiile pe care le-am văzut nu includ nici un fel de date personale însemnate care ar putea conduce la identificarea unei persoane” – spune BCI într-un comunicat oficial.

Uite în sfârșit un răspuns de bun simț venit din partea unei autorități oficiale, după atâta zgomot asurzitor nefondat. Aștept răspunsul celorlate țări care au deschis anchete pe tema asta, în special cel al Germaniei, cea care a pornit scandalul.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.