Google înregistrează patentul de monitorizare a mișcărilor mouseului

Google Lego LogoGoogle a reușit să patenteze o tehnologie care-i va permite să afișeze rezultate ale căutărilor în funcție de cum mișcă cei care navighează pe web cursorul pe ecranul calculatorului. Până aici nimic nou față de ce am scris și în articolul ăsta. Deși la prima vedere pare ciudat, planurile lui Google de a monitoriza mișcările cursorului, astfel ca atunci când un utilizator pune cursorul deasura unei reclame sau a unui link pentru a citi un ”tooltip”» iar apoi să afișeze rezultate ale căutărilor relevante (împreună cu reclamele contextuale aferente), bazate pe acel comportament. Asta înseamnă că nu este nevoie ca utilizatorul să facă click pentru ca Google să afle ceea ce ți s-a părut interesant pe o pagină web pe care ai vizitat-o, deschizând astfel o nouă lume plină de oportunități pentru reclame mai relevante ca niciodată (care sunt principala sursă de venit a lui Google).

Patentul poartă denumirea de „System Method for Modulating Search Relevancy Using Pointer Activity Monitoring” și are numărul 7756887 fiind solicitat încă din 16 februarie 2005 dar numai luna aceasta a fost publicat. De asemenea, acesta este o continuare a unui patent anterior depus în decembrie 2004.

Dacă Google va depune eforturi pentru a materializa ideea sau nu rămâne de văzut deși se pare că Google va pune la treabă acest patent, având resursele financiare și umane pentru o astfel de întreprindere, banii cheltuiți putând fi recuperați cu plusul de profit câștigat în urma unei rețele publicitare mai precise.

Google Cursor Patent

O potențială problemă care ar putea fi ridicată de această tehnologie este intimitatea. Din nou. Cum, mai exact, va monitoriza Google mișcările mouselului? În prezent statisticile și analizele sale sunt bazate pe clickurile de mouse efectuate. Monitorizarea cursorului ar presupune o invazie în intimitatea utilizatorului prin traversarea graniței (și așa subțire ca o foiță de țigară) dintre web și browser-ul acestuia.

O cale de a evita astfel de probleme este scrierea unui cod în tooltipurile motorului de căutare astfel încât atunci când este activat să-i trimită lui Google informația că un utilizator a pus cursorul deasupra obiectului care i-a declanșat afișarea.

Totuși, întrebarea ridicată la sfârșitul articolului în care Șopârloiul ne spune că Google modifică manual pagerankul paginilor indexate rămâne, criticii celor din Mountain View primind astfel o pală de vânt proaspăt în velele lor.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

element uzual al interfeței grafice care este folosit în combinație cu un cursor, de obicei al unui mouse. Utilizatorul deplasează cursorul deasupra unui obiect situat pe pagina web și, fără a face click pe acesta, este afișat automat un chenar care conține informații despre obiectul deasupra căruia a fost mutat cursorul.Powered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.