NEC și Hitachi au lansat un HDD răcit cu apă

NEC - Hitachi watercooling

Acest sistem de răcire cu apă pentru HDD-uri s-a născut dintr-un parteneriat între NEC și Hitachi (același Hitachi care ne-a încântat și cu cel mai rapid și subțire HDD din lume). Marele câștig al acestei modalități de răcire a HDD-urilor este reducerea nivelului de zgomot produs undeva la pragul de 25dB (zgomotul făcut de un bebeluș când doarme).

Deși tehnologia este proiectată pentru folosirea în sistemele audiovizuale, NEC intenționează să echipeze și calculatoarele desktop pe care le va vinde de acum înainte.

Nu am reușit să găsesc un răspuns satisfăcător la întrebarea „Cine a produs pentru prima oară un sistem de răcire cu apă pentru HDD-uri” dar am dat peste o companie care produce sisteme de răcire cu lichid pentru componentele calculatoarelor de 10 ani de zile. Aceasta se numește Koolance și am fost plăcut impresionat să aflu că oferă soluții de răcire cu lichid inclusiv pentru memoria RAM, HDD-uri, placa de bază sau cea video (pe lângă tradiționala de acum răcire cu lichid pentru procesorul central).

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.