Și Hitachi lucrează la o interfață gen Minority Report

Hitachi-Minority-Report

Calculatoarele controlate prin mișcările corpului nostru (în special ale mâinilor) nu mai sunt atât de noi cum erau cu un an în urmă dar asta nu înseamnă că atunci când vedem câte o nouă demonstrație a unei astfel de tehnologii rămânem indiferenți. De data aceasta, Hitachi ne prezintă un crâmpei din viitor cu noua lor interfață controlată de mișcările mâinilor. Există câteva momente în această prezentare în care utilizatorul și sistemul par să nu se înțeleagă prea bine dar în final promite să fie o alternativă grozavă de interacționare cu orice calculator.

Adevărul este că privind utilizatorul cum navighează prin Google Maps, mărind și micșorând o anumită locație din Japonia iar apoi croindu-și un drum printr-o stradă aglomerată îmi amintesc pe loc de filmul Minority Report – care a mai fost menționat în alte ocazii pe acest site. Se poate observa din videoclip că acțiunile mâinilor și rezultatele de pe ecran nu sunt întotdeauna instantanee dar după ce m-am uitat de mai multe ori la film mi-am format convingerea că utilizatorul își mută constant mâinile în afara câmpului vizual al camerei video, ceea ce ar explica acțiunile duble.

Demonstrația ne arată cum putem mișca o cameră video în jurul proprie axe precum și, după ce utilizatorul intră într-un magazin, modul în care putem naviga foarte rapid printr-un cvadrant de meniuri. Chiar și aceste meniuri arată bine, mai ales pe măsură ce pătrunde mai adânc în ele. Pe urmă utilizatorul accesează o reclamă iar apoi se joacă cu o radiografie a unui creier uman. Potențialul acestei tehnologii este uriaș mai ales că toate acțiunile sunt realizate fără ca utilizatorul să atingă și altceva în afară de… aer.

Din păcate Hitachi afirmă că această tehnologie nu este încă gata pentru a fi lansată marelui public dar speră să fie până la jumătatea anului 2011. Cum ne aflăm deocamdată undeva pe la jumătatea lui 2010, nu ne rămâne decât să ne dorim ca viitorul să devină cât mai repede prezent să putem și noi folosi calculatoarele cum o făceau cei din Minority Report.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.