YouTube va crește durata clipurilor uploadate la 15 minute

YoutTube logoSurse din cadrul YouTube confirmă faptul că gigantul video online va crește în curând durata maximă a clipurilor încărcate de la 10 la 15 minute. Mișcarea poate nu li se va părea prea importantă unora dar dacă ești un împătimit al încărcărilor de conținut video pe YouTube această limită mărită se va traduce prin reducerea muncii dedicată fragmentării materialelor mai lungi.

Partenerii YouTube (companiile video online sau alți proprietari de conținut) care au încheiate înțelegeri cu aceasta (inclusiv de împărțire a veniturilor din reclame), se bucură deja de permisiunea de a uploada videoclipuri mai lungi de 10 minute dar această știre este importantă pentru restul ecosistemului – iar amatorii care uploadează frecvent clipuri pe YouTube sunt o mare parte din acest ecosistem.

„De ce acum?” Nu știu dar probabil că întrebarea mai potrivită este „De ce nu?”. Câștigarea procesului cu Viacom (în care YouTube era acuzată că a permis cu intenție uploadarea și difuzarea de materiale video care se bucurau de protecția dreptului de autor) și perfecționarea sistemului de identificare a clipurilor piratate ar putea fi două argumente valide în favoarea acestei decizii.

Să ne gândim pentru o clipă ce va însemna asta: 50% mai mult conținut video cu maneliști, cocalari, pițipoance, faze haioase sau curcubeie. Sună bine, nu?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. faze tari spune:

    :) ) intr-un fel este bine,pentru cei care fac review-uri ori prezinta diferite tutoriale …ca au mai mult timp la dispozitie :D ..cat despre manelisti, sa se apuce de mixuri :) )


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Ionutz™, IT4Fans România. IT4Fans România said: YouTube va crește durata clipurilor uploadate la 15 minute @ http://ur.ly/irDo [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.