Doar 7 oameni dețin cheile internetului

Cheile Internet-ului

Aceste smartcarduri sunt de fapt cheile internetului. Doar 7 bucăți există în lume și acestea au puterea de a reporni world wide web-ul în cazul unui eveniment catastrofic.

Ideea de bază este aceea că în cazul unei catastrofe, DNSSEC (domain name system security) ar putea fi avariat sau compromis iar noi am rămâne fără posibilitatea verificării dacă un URL indică spre site-ul legitim. Acestea este momentul în care deținătorii acestor smartcarduri intră în acțiune:

Cel puțin 5 din cei 7 posesori de chei – câte unul din Anglia, America, Burkina Faso, Trinidad și Tobago, Canada, China și Cehia – ar trebui să ajungă împreună cu cheile lor la o bază din SUA pentru a reporni sistemul și a conecta totul din nou.

Este nevoie de minim 5 persoane deoarece fiecare smartcard conține doar o fracțiune din cheia necesară pentru a pune lucrurile în ordinea lor firească. Aceasta înseamnă că nici o persoană nu va avea puterea de a reseta mica noastră lume cybernetică deși mă întreb cum își vor face deținătorii cardurilor rezervări la companiile aeriene dacă nu funcționează internetul. O altă întrebare care-mi vine în minte este de ce este nevoie de minim 5 oameni pentru a porni sistemul cu pricina (vital, de altfel pentru funcționarea web-ului), în loc să fie nevoie de mai mulți oameni pentru a-l opri (pornirea trebuind să fie cât mai rapidă și simplă???). Nu cumva au gândit-o pe dos?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.