Google Docs adaugă traducerea în 53 de limbi

google_docs_logoGoogle Docs tocmai a mai adăugat câteva opțiuni noi și interesante: traducerea în alte limbi și abilitatea de a îndepărta ghilimelele din documente (aceasta va fi disponibilă în curând). Această ajustare vine imediat după o revizuire majoră a interfețelor web-aplicațiilor (al cărei rezultat se traduce printr-o mai mare similitudine cu cele din Microsoft Office) precum și adoptarea unor noi politici de partajare și de privacy (care ușurează și simplifică aceste opțiuni).

Să zicem că ai un prieten cu care corespondezi des prin e-mail în Franța și vrei să-i trimiți un mesaj scris în limba lui nativă. Ei bine, în conformitate cu Google Docs Blog, tot ce trebuie să faci după ce scrii documentul, este să selectezi opțiunea „translate document” din „tools”, să alegi un nou titlu pentru document și una din cele 53 de limbi în care vrei să fie tradus textul.

L-am testat și traducerea este aproape decentă. Nu pot face însă nici o promisiune despre abilitatea de a traduce documente mari deși bănuiesc că ar trebui să funcționeze cel puțin la fel de bine ca Google Translate.

Ultimele modificări aduse de către echipa din Mountain View web-aplicației Google Docs cad la țanc, în contextul în care Microsoft a anunțat recent că intenționează să-i ofere un concurent serios prin Office Web Apps, o suită de aplicații web care include un editor text, unul de calcul tabelar și un software pentru prezentări (omoloagele online ale binecunoscutelor Word, Excel și PowerPoint).

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Ionutz™, IT4Fans România. IT4Fans România said: Google Docs adaugă traducerea în 53 de limbi @ http://ur.ly/izix [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.