Concerte live vin la YouTube și Vevo în această vară

live concert

VEVO and YouTube au mai făcut un pas în direcția devenirii unor jucători importanți pe piața muzicală online prin anunțarea unui parteneriat cu American Express în urma căruia vor fi lansate câteva serii de concerte ce vor fi transmise live sub numele: „Unstaged: An Original Series from American Express”.

Seriile de câte 5 concerte vor începe în 5 august, primul transmis fiind cel al formației Arcade Fire care va fi ținut în Madison Square Garden, New York. Concertul coincide cu lansarea noului album intitulat „The Suburbs”, alte performanțe care vor fi transmise live fiind The Root și John Legend (ambii având albume noi în acest an).

Aceasta nu este prima ocazie când VEVO și YouTube au transmis live un concert în parteneriat cu American Express, Alicia Keys și The National din Brooklyn fiind artiștii ale căror performanțe au putut fi vizualizate în timp real în urmă cu două luni. Inserez reclama care anunța concertul celor de la The National, reușita evenimentului determinând American Express să continue colaborarea cu VEVO și YouTube:

De data aceasta transmiterea concertelor va fi dirijată de câțiva regizori renumiți și vor fi folosite alte componente de social media, inclusiv opțiunea „alege-ți camera” care va permite audienței să-și controleze experiența vizuală prin comutarea între fluxul transmis de către regizor și o altă cameră video. Ceea ce înseamnă că ne vom putea bucura de o vedere mai de ansamblu asupra evenimentului, putând verifica tot ce se întâmplă de la ultimul rând de locuri și până în spatele scenei. Un alt truc, intitulat „Digital Happenings” , va permite artiștilor să colaboreze cu audiența lor online. În timpul show-ului Arcade Fire, fanii pot trimite poze cu propria suburbie și acestea vor fi afișate pe scenă în timpul concertului (amintește-ți, albumul lor se numește „The Suburbs”).

Chiar mă întrebam de ce nu abordează YouTube spațiul transmisiunilor live, după modelul justin.tv mai ales că nișa asta are ceva potențial de fructificat. Dar iată că se apropie și clipa în care voi putea să plec liniștit în concediu și să-mi las webcam-ul să transmită live pe YouTube pentru a vedea dacă nu mă vizitează hoții în lipsa mea.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Ionutz™, IT4Fans România. IT4Fans România said: Concerte live vin la YouTube și Vevo în această vară @ http://ur.ly/iifo [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.