Cum să ai instalate două versiuni de Chrome simultan: folosești Google Chrome Canary Build

Îți place să folosești soft stabil, care să meargă ireproșabil fără să se blocheze sau să-ți crape când ți-e lumea mai dragă dar ai vrea totodată să beneficiezi și de cât mai multe facilități ale softului, care nu sunt disponibile decât în versiunile recente și adesea sunt insuficient testate. Cum împaci și capra și varza?

Pentru browserul Chrome, Google are o soluție: ea se numește Google Chrome Canary Build (momentan e disponibilă doar în versiunea pentru Windows). Care-i ideea cu Canary Build? Păi, în mod normal ai instalat un Google Chrome din linia stable, beta sau dev, iar în paralel cu versiunea pe care o ai deja instalată poți instala Google Chrome Canary Build, fără ca versiunea deja instalată să ți se șteargă sau să fie afectată în vreun fel. Cele două Chrome-uri instalate vor fi complet independente (cum se vede și în poză, Canary Build are o pictogramă cu aceeași formă ca și cea uzuală însă de culoare complet galbenă).

Dar ce versiune de Chrome este în Canary Build? Huan Ren, inginer la Google, afirmă într-o postare că în Canary Build versiunea de Chrome este în general aceeași ca și cea din linia dev și uneori se poate întâmpla ca versiunea din Canary Build să fie chiar puțin mai avansată ca cea din dev.

Deci poți avea, de exemplu, ultimul Google Chrome din linia stable (actualmente 5.0.375.99), sau beta, dacă ești mai temerar, iar dacă-ți instalezi și Canary Build o să ai simultan și ultima versiune de Chrome 6 (la ora asta ea este 6.0.472.0).

Setările din cele două instalări paralele de Chrome pot fi ușor sincronizate folosind facilitatea specifică de sincronizare de care dispune Chrome (folosind un cont Google) urmând ca în versiunile recente din linia dev să se poată sincroniza și extensiile, parolele, istoricul paginilor vizitate recent. Atenție, Chrome-ul din Canary Build nu poate fi setat ca browser implicit (Google consideră că asta nu are sens, fiind vorba de un “secondary installation”).

Canary Build se poate lua de aici (cum ziceam, momentan doar pentru Windows).

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] Google Instant accesabilă direct din Omnibox-ul browserului Chrome. În dev channel și canary build facilitatea este deja implementată și poate fi accesată dacă se pornește browserul cu [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.