HP nu va face smartphone-uri cu Windows Phone 7 sau Android

Într-un interviu cu CNBC, Todd Bradley, vicepreședintele executiv al grupului Personal Systems din cadrul HP și fost CEO al companiei Palm, achiziționate în aprilie 2010 de HP, a afirmat în termeni neechivoci ideea că HP nu va produce smartphone-uri cu Windows Phone 7 și nici cu Linux / Android.

Poziția oficialului de la HP diferă de cea avută de companie în februarie 2010 când Microsoft a anunțat Windows Phone 7 la Mobile World Congress în Barcelona (asta a fost înainte de achiziționarea lui Palm din luna aprilie), când HP declara prin vocea lui Steve Manser (culmea, și el fost membru al echipei Palm sub conducerea lui Bradley) că va fi un partener cheie pentru noile ambiții mobile ale gigantului din Redmond (adică proiectul Windows Phone 7), după cum se poate vedea aici. Se observă deci cum Steve Manser a declarat atunci din partea HP că se lucrează alături de Microsoft pentru ca HP să producă dispozitive pe platforma Windows Phone 7.

Dar după cumpărarea lui Palm cu 1,2 miliarde dolari era clar că HP intenționează să valorifice webOs (platforma mobilă dezvoltată de Palm). Încă de atunci HP, prin vocea lui Shane Robinson, Chief Technology Officer și Chief Strategy Officer al companiei, a adoptat un ton mai prudent privitor la Windows Phone 7. Cu ocazia respectivă, într-un interviu acordat lui CNN el a reafirmat existența unui parteneriat foarte serios între HP și Microsoft (HP fiind cel mai mare client al Microsoft), însă, întrebat fiind dacă, în afară de webOS, HP va folosi și platforma Microsoft în produsele mobile pe care le va lansa pe piață, el a declarat că urmează ca HP să vadă împreună cu Microsoft care vor fi planurile de viitor în legătură cu această chestiune, răspunsul fiind în mod evident un mod diplomatic de a schimba macazul.

În acest moment decizia lui HP de a folosi exclusiv webOs în dispozitivele mobile pe care le va lansa pe piață, deși întrucâtva riscantă, pare una inspirată având în vedere faptul că webOs este apreciat de majoritatea specialiștilor ca fiind un produs valoros iar HP are puterea financiară pentru a face ceea ce Palm nu a putut realiza din cauza resurselor limitate, și anume să-l împingă pe piață și să creeze un ecosistem de aplicații atractiv, cu care să vină în întâmpinarea nevoilor clienților. HP a investit ceva bani în Palm, așa că are interesul să își concentreze eforturile pentru a valorifica acea investiție împingând webOs în față și ajutându-l să muște o cotă cât mai mare din piață.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.