Google va lansa Chrome versiunile 6, 7 și 8 în acest an

Chrome logoScriam nu demult despre caracteristicile lui Chrome 6 dar și despre alte îmbunătățiri care, dintr-un motiv sau altul, vor fi disponibile în versiunile ulterioare a browser-ului produs de titanul din Mountain View. Google a fost dintotdeauna obsedat de viteză, atât în privința lui Chrome cât și în alte domenii în care activează. Pentru a sublinia acest angajament, au mai adăugat un aspect: cât de repede vor fi lansate următoarele versiuni stabile ale lui Chrome, scopul declarat fiind lansarea unei versiuni noi de browser la fiecare 6 săptămâni (termenul de până acum fiind de aproximativ 12 săptămâni). Cu alte cuvinte, Google ne promite că până la Crăciun vom folosi Chrome 8, trecând prin versiunile 6 și 7.

Deci, de ce face Google sprint-ul ăsta? Pentru că aduce noi caracteristici atât de rapid încât vrea să fie sigur că toți utilizatorii le vor putea folosi cât mai curând posibil. De asemenea, aceste iterații rapide îi vor permite lui Google să-și fixeze un program mai precis pentru Chrome iar, ca rezultat, managerii de proiect vor putea să stabilească obiective realistice pentru cantitatea de muncă ce poate fi făcută într-un anumit interval de timp.

Dar cel mai important lucru pe care Google îl subliniază este scăderea presiunii la care este supusă echipa de ingineri. Sub vechiul model de lansări, inginerii erau supuși unui stres enorm încercând să termine noi caracteristici înaintea unui termen limită, riscând ca acestea să fie abandonate și reluate abia după câteva luni bune. Cu noul sistem, chiar dacă o îmbunătățire nu este finalizată pentru o versiune, vor trece doar 6 săptămâni până când următoarea versiune va fi lansată.

Google încearcă să reducă importanță avalanșei de versiuni noi de Chrome care ne așteaptă:

Din moment ce vom continua să incrementăm versiunile noastre majore cu fiecare nouă lansare (de exemplu 6.0, 7.0, 8.0, 9.0) aceste numere vor începe să se miște puțin mai repede decât înainte. Vă rog să nu citiți prea multe în ritmul schimbărilor numărului de versiune – aceasta înseamnă doar că ne mișcăm prin ciclurile de lansare și suntem pregătiți să vă oferim versiuni proaspete!

Ciclul de 6 săptămâni este unul ideal și este posibil să fie mai lung din când în când. Totuși, este destul de interesant ritmul în care Google va lansa următoarele versiuni ale lui Chrome, mai ales dacă ne uităm la intervalul folosit de concurență pentru a lansa o versiune majoră de browser: Mozilla face acest lucru de două ori pe an (Firefox 4.0 este deja în beta) iar Microsoft odată la 18-24 de luni. În ritmul ăsta chiar că Internet Explorer 9 va apărea în același timp cu Google Chrome 9.

Chiar dacă numărul versiunilor nu contează prea mult, browser-ele concurente vor trebui să se asigure că utilizatorii lor știu asta, altfel va apărea că Chrome face cercuri în jurul lor.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.