Nexus One: superphone-ul Google

Google Nexus One

Până la urmă modelul de afaceri adoptat de către Apple în materie de smartphone este cel mai apropiat de perfecţiune. Deci, dacă eşti o companie care se respectă şi vrei să faci câta valuri pe piaţa (deja supra-aglomerată) a smartphone-urilor, te pui şi produci atât sistemul de operare cât şi platforma hardware. Mă rog, nu trebuie acum chiar să fabrici tu ultimul şurub din sculă, poţi încheia un contract cu un producator consacrat de pe piaţă şi-l pui pe ăla să-ţi construiască gadget-ul după specificaţiile tale stricte.

Deşi componentele lui Nexus One costă în total 174 dolari SUA (similar cu piesele din care este construit iPhone), acesta se vinde cu 530 dolari liber de contract şi 180 prin AT Mobile. Vestea bună este că ecranul lui Nexus One suportă multitouch (giumbuşluc cu care iPhone a rupt gura târgului când s-a lansat), cu toate că actuala versiune de Android (2.1) încă nu “ştie” astfel de fineţuri. Probabil ne vom bucura de multitouch începând cu versiunile următoare. Tot din Zvonlandia se aude că Google va produce mai multe modele de smartphone,  inclusiv o versiune “business” a lui Nexus One, care va avea tastatura fizică şi o baterie mai mare” (lucruri care-l propulseaza direct pe podiumul smartphone-urilor care se apropie de perfecţiune, în viziunea mea). Ăla ar fi cu adevărat un superphone!

Mai jos puteţi urmări un demo de multitouch pe iPhone.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.