Google oprește vânzarea lui Nexus One – Nexus Two nu va exista

Nexus One

După un lung și dureros declin din punct de vedere al vânzărilor, Google s-a hotărât să curme suferința lui Nexus One anunțând că, după livrarea ultimului lot, va înceta comercializarea primului – și posibil a ultimului – telefon Android produs de către cei din Mountain View.

După o mega-lansare în ianuarie 2010, superphone-ul Nexus One a decăzut încet dar sigur, motivele fiind atât vânzarea doar prin intermediul propriului magazin online cât și lipsa unei opțiuni „try-before-you-buy” (încearcă înainte de a cumpăra).

Google a făcut disponibil propriul telefon în magazinele construite din cărămizi și mortar în luna mai dar mișcarea s-a dovedit a fi tardivă pentru salvarea reputației acestuia. Nexus One va mai putea fi cumpărat de la unii retaileri Vodafone din Coreea și unele țări din Europa. Dezvoltatorii interesați vor putea cumpăra în continuare acest model de la un partener care nu a fost încă nominalizat.

În timp ce platforma hardware inițiată de Google prin Nexus One se stinge, cea software prosperă destul de promițător. De fapt asta susține și CEO-ul Google, Eric Schmidt că a urmărit prin proiectul Nexus One: aducerea lui Android (sistemul de operare construit de Google pentru piața gadget-urilor mobile) în centrul atenției, misiune care a fost îndeplinită cu succes nemaifiind necesară lansarea unui alt telefon construit sub licență proprie (adio, Nexus Two).

Iar prin lansarea versiunii Android 2.2 Froyo Google se pregătește să domine piața  mobilelor de o manieră similară celei în care Windows a dominat piața calculatoarelor de tip desktop.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.