Google ar putea folosi mișcările mouse-ului pentru a influența clasamentele căutărilor

track mouse movements

Modul în care Google decide care site-uri să le afișeze primele pentru fiecare căutare în parte este un mare secret iar această formulă este schimbată din când în când pentru a preveni oamenii să păcălească sistemul. Dar afișarea rezultatelor de către Google ar putea deveni mult mai greu de prevăzut.

Google a depus actele oficiale pentru a patenta un sistem care să-i permită analizarea informațiilor furnizate de către mișcările mouse-ului utilizatorilor pe paginile vizitate, furnizând „marelui G” indicii despre informațiile care au prezentat interes pentru aceștia chiar dacă nu au făcut click pe ele.

Chestia asta îmi aduce aminte de un program care poate fi instalat pe calculator în scopul urmăririi cursorului mouse-ului. După ce rulează o anumită perioadă de timp, generează o hartă similară celei de mai sus, pe care sunt reprezentate traseele mouse-ului în perioada de timp analizată, punctele negre fiind locurile în care acesta a poposit mai mult timp. Programul s-a numit „mousepath”, în prezent fiind rebotezat în „IOGraph.

Ideea lui Google este una nebunească dar ar putea avea ceva rezultate pozitive. Deși dacă editezi un text online sau scrii un e-mail, sunt șanse mari să nu acorzi absolut nici o intenție cursorului mouse-ului (care este uitat într-o zonă aleatorie de pe ecran). O fi având vreo aplicabilitate practică? Dacă există cineva care poate extrage niște informații pertinente din noianul de date brute, acela este cu siguranță Google.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Ionutzâ„¢, IT4Fans România. IT4Fans România said: Google ar putea folosi mișcările mouse-ului pentru a influența clasamentele căutărilor @ http://ur.ly/hSEN [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.