Google testează autentificarea simultană pe mai multe conturi

sign-in-to-multiple-google-accounts

Mulți utilizatori ai web-ului (printre care se numără și subsemnatul) folosim, dintr-un motiv sau altul, mai multe conturi Google. N-ar fi grozav să ne putem conecta în același timp pe toate aceste conturi? În prezent acest lucru este posibil prin intermediul unei extensii cum ar Greasemonkey în cazul navigatorului Firefox dar trebuie să existe o modalitate mai facilă. Oamenii de la Google Operating Systems ne prezintă un screenshot al unui test beta pentru autentificarea simultană cu multiple conturi, care funcționează în prezent doar pentru următoarele produse Google: Calendar, Code, Docs, Gmail, Reader și Sites.

Autentificarea multiplă ne va permite deschiderea separată a fiecărui cont Google (indiferent că e GMail, Docs sau Calendar) într-un tab din cadrul aceluiași browser și citirea mesajelor din toate conturile Google fără să mai fie nevoie de pornirea altui browser (ori, dacă se dorea folosirea aceluiași navigator, era necesară ieșirea din cont și autentificarea cu datele altui cont). O altă variantă de autentificare multiplă era lansarea lui Chrome în modul „incognito”.

Sper ca odată ce această facilitate va depăși stadiul beta să fie disponibilă pentru toate aplicațiile Google.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.