Intel: procesoarele Sandy Bridge ar putea fi lansate în acest an

Intel Sandy Bridge

Paul Otellini - președinte și CEO Intel

Deși Intel ar avea acum toate motivele să se culce liniștită pe laurii celui mai profitabil trimestru din istoria companiei, angajații acestei companii nu o țin dintr-o petrecere într-alta. Dimpotrivă: în loc să prelungească excesiv ciclul de viață al actualei generații de procesoare, Paul Otellini, președintele și CEO-ul Intel, a declarat că intenționează să accelereze procesul dezvoltării următoarei generații de procesoare multicore, denumită Sandy Bridge. Diferența dintre procesoarele curente construite pe arhitectura Nehalem și cele care urmează este că în arhitectura Sandy Bridge totul este micșorat totul la 32nm – inclusiv procesorul grafic și controller-ul de memorie care sunt construite pe 45nm în prezent – cu menținerea acelorași dimensiuni exterioare.

Unul dintre motivele deciziei luate de Intel de a devansa termenul de livrare a procesoarelor din generația Sandy Bridge (inițial estimat ca fiind undeva la începutul anului următor) se pare că este feedback-ul foarte pozitiv oferit de clienții care au primit mostre ale noilor procesoarelor pentru a le testa. Otellini a hotărât să facă niște investiții suplimentare în infrastructura de 32nm, urmând ca primele procesoare Sandy Bridge să fie livrate înspre sfârșitul lui 2010. Acest lucru ar putea determina vreun producător mai nerăbdător să profite de nebunia lunii decembrie din punct de vedere al shopping-ului și să lanseze câteva modele de laptop-uri sau desktop-uri înainte de Crăciun – ceea ce ar fi chiar interesant, deși prețurile nu vor fi mici.

Mai multe detalii despre modele și specificațiile procesoarelor Sandy Bridge vor fi dezvăluite în septembrie la Intel Developer Forum (IDF) în San Francisco. Până atunci urmăriți un clip demonstrativ al unui astfel de procesor destinat pentru laptop-uri:

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Ionutzâ„¢, IT4Fans România. IT4Fans România said: Intel: procesoarele Sandy Bridge ar putea fi lansate în acest an @ http://ur.ly/hAdl [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.