EBay dată în judecată pentru suma de 3,8 miliarde $

Da prieteni, este seara cifrelor mari, și ați citi bine: XPRT Ventures a depus documentația pentru începerea unui proces împotriva lui EBay Inc (împreună cu afiliatele PayPal, Bill Me Later, Shopping.com și StubHub) în care sunt cerute daune de 3,8 miliarde dolari SUA. Suma este absolut gigantică (cu un miliard mai mult decât profitul net înregistrat de Intel în ultimul trimestru) și mărul discordiei sunt un număr de 6 standarde patentate care sunt folosite fără drept (pretinde XPRT Ventures) de către PayPal și celelalte sisteme de plați electronice virtuale. Din actele depuse până acum aflăm că EBay nu numai că s-a folosit pe nedrept de tehnologia XPRT dar a și implementat-o intenționat în propria aplicație patentată, „Metode și sisteme de automatizare a plăților pentru tranzacțiile comerciale”.

Oare se va termina și această poveste cu un aranjament făcut în spatele ușilor închise sau EBay se va grăbi să-și vândă afacerea pe… EBay?

Sursa: Reuters.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] încercând să imite și să speculeze popularitatea a peste 375 de branduri renumite. eBay și Western Union sunt țintele favorite totalizând un procent de 44%, fiind urmate în acest [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.