Intel are cel mai bun trimestru, raportează un profit de 2,9 miliarde $

intel-logoDesigur, or fi smartphone-urile și tabletele PC de mare viitor, dar PC-urile sunt încă departe de a fi o specie pe cale de dispariție. Dacă nu mă crezi, întreabă-o pe Intel (cea mai mare companie producătoare de procesoare pentru calculatoarele de tip desktop și laptop-uri), care tocmai a raportat încasări în valoare de 10,8 miliarde $ din care are un profit net de 2,9 miliarde.

Aceste cifre sunt cele mai ridicate realizate vreodată într-un trimestru de către Intel, reprezentând o creștere a profitului cu 445 milioane, vânzări record fiind atinse la secțiunile procesoare pentru laptop-uri și servere (segmentul procesoarelor din familia Atom crescând și el cu 16%). De remarcat faptul că prețul mediu de vânzare al acestor procesoare a crescut și vânzând mai multe chipset-uri la un preț mai mare face întotdeauna bine afacerii.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.