Noutăți despre iPhone 4, Apple și antennagate

iphone 4 duct tape

credit: Consumer Reports

Cel mai subțire smartphone din istorie. Smartphone-ul care are ecranul cu o rezoluție mai mare decât poate observa ochiul liber. Normal, citez din sloganele publicitare cu care a fost lansat ultimul iPhone produs de Apple, ajuns la a patra generație. Scula s-a vândut într-un număr record de 1.500.000 exemplare în primele 24 de ore dar la scurt timp au început să curgă reclamațiile: misterioase pete galbene persistente pe ecranul iPhone-ului, fragilitatea la zgârieturi și șocuri a panourilor de sticlă care acoperă fețele acestuia sau teste extreme cum ar fi cuptorul cu microunde sau blender-ul.

De departe cea mai îngrijorătoare știre a fost cea a pierderii semnalului de către iPhone 4 atunci când este ținut în mână într-un mod absolut normal și natural (mai ales de către cei care sunt stângaci). Apple a negat inițial chestiunea (în ciuda realității care se prezenta a fi crude), recomandând utilizatorilor să evite apucarea iPhone-ului în acea modalitate care-i este fatală iar când vâlva în jurul acestui subiect s-a întețit prin înmulțirea numărului de reclamații, a afirmat că problema este de natură software și va fi rezolvată în câteva săptămâni printr-un update gratuit (sîc).

Între timp, numărul poantelor făcute pe tema lui iPhone 4 (și a posesorilor acestuia) s-au înmulțit: de la recomandări de izolare a bezelului metalic în spatele căruia este montată antena cu bandă adezivă, izolantă sau scotch, culminând cu prinderea de cap a acestuia cu elastic pentru a evita atingerea lui cu mâna. Chiar și cei de la Top Gear au făcut mișto de iPhone 4 în una din ultimele lor emisiuni, lucru care spune multe:

Ieri revista „Consumer Reports” (care are o reputație indiscutabilă în privința obiectivității cu care analizează telefoanele mobile) i-a aplicat lui iPhone 4 lovitura de grație:

deși are plusurile lui incontestabile (ecranul, camera video, giroscop), confirmă scăderea drastică a semnalului în cazul ținerii în mână fiind de părere că este un defect de proiectare (și nu doar o eroare de software), motiv pentru care nu-l putem recomanda utilizatorilor până când Apple găsește o rezolvare gratuită și permanentă a problemei.

Steve Jobs recomandă utilizatorilor să-și cumpere un toc pentru iPhone 4 dar „Consumer Reports” sugerează acoperirea cu bandă adezivă a colțului din stânga jos.

Ce a urmat este lesne de prevăzut: scandalul s-a transformat într-un adevărat taifun (denumit „antenna gate” – după numele celebrului scandal „Watergate” ) toată presa internațională de specialitate a luat foc, valoarea acțiunilor Apple pe bursa americană a scăzut (aceleași acțiuni care au făcut-o mai valoroasă decât Microsoft și Google) iar acum se vorbește chiar despre o rechemare în service a tuturor exemplarelor iPhone 4 vândute până în prezent.

Mare rușine pentru cei din Cupertino. Sau este doar o altă formă de reclamă? Cred că Steve Jobs s-ar fi putut lipsi bucuros de această bătaie de cap. Mai ales că numărul proceselor intentate lui Apple din cauza ultimului iPhone crește.

Cu toate acestea, iPhone 4 încă înregistrează vânzări record…

Update: de pe CNet aflăm că rechemarea lui iPhone 4 în service pentru remedierea defecțiunii cu recepția antenei ar costa aproximativ 1,5 miliarde $ și că Apple ar prefera mai degrabă să ofere carcase de plastic sau tocuri gratuite tuturor utilizatorilor. Probabil că ar ieși mai ieftin.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Ionutzâ„¢. Ionutzâ„¢ said: Noutăți despre iPhone 4, Apple și antennagate http://shar.es/mBtA3 [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.