Microsoft: 74% din PC-urile business încă folosesc XP

XP SP3 logoS-o fi vânzând Windows 7 într-un ritm de 7 copii pe secundă dar încă nu se poate compara cu XP-ul, de departe cel mai popular sistem de operare din lume, în ciuda problemelor avute. De fapt, un director executiv de la Microsoft a recunoscut că practic trei sferturi din calculatoarele aflate prin firme încă rulează un sistem de operare vechi de 9 ani, media de vârstă a acestor calculatoare fiind de aproximativ 4,4 ani.

Având în vedere aceste cifre, Microsoft a anunțat că va extinde durata de viață a XP-ului până în 2020 (deși nu demult anul în care va înceta oferirea suportului pentru acesta era dat ca fiind 2014):

Mergând înainte, business-urile pot continua să cumpere noi calculatoare și să folosească drepturile utilizatorilor de a face downgrade la Windows XP sau Windows Vista până în momentul în care vor fi gata să folosească Windows 7.

S-a concluzionat că rezistența la adoptarea masivă în domeniul afacerilor a lui Windows 7 se datorează stabilității programelor software mai vechi, costurilor adiționale precum și a faptului că lumea nu a scăpat încă de gustul amar provocat de semi-eșecul lui Windows Vista, prin prisma acestui fapt ne apare ca logic anunțul celor de la Microsoft conform căruia vei economisi 1400$ sau 34 de ore anual dacă folosești Windows 7 într-o firmă.

Poate că futuristul Windows 8 va câștiga în cele din urmă inimile oamenilor de afacerilor și se pare că cei din Redmond sunt gata să parieze pe aceasta.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.