YouTube video editor îți permite să-ți editezi clipurile video online (în Nor)

YouTube Video EditorEditarea video necesită de obicei instalarea unor programe software (care nu sunt chiar ieftine) și o cantitate decentă de cunoștințe tehnice. YouTube crede că editarea video ar trebui să fie mai ușor de făcut și a introdus o nouă unealtă: un editor video online care profită de avantajele oferite de norul computațional (cloud computing), deocamdată disponibil doar în TestTube, incubatorul lor de idei.

Cu acest editor video (care poate fi accesat la adresa asta) pot fi făcute următoarele operațiuni:

  • combinarea mai multor clipuri încărcate deja pe YouTube pentru a crea unul mai lung;
  • aranjarea (prin decupare) a începutului și/sau sfârșitului clipurilor;
  • adăugarea unei coloane sonore din librăria AudioSwap care conține zeci de mii de melodii;
  • crearea unor noi videoclipuri fără a fi îngrijorat de formatul fișierelor și publicarea acestora pe YouTube cu un singur click – fără a mai fi nevoie de operațiunea de upload;

Privește acest clip pentru ați face o idee despre cum funcționează:

Mie mi se pare destul de simplu și intuitiv de folosit (mai ales că designul interfeței seamănă destul de mult cu cel al unui program software dedicat), acest editor fiind ideal pentru a uni mai multe clipuri scurte într-unul mai lung. De exemplu, îți poți transforma filmările făcute în vacanță într-un singur jurnal video al călătoriei sau să creezi o un clip cu cele mai importante momente din ultimul tău meci de fotbal.

De asemenea este recomandat pentru decuparea unei filmări mai lungi și extragerea celor mai interesante secvențe: să presupunem că ai încărcat pe YouTube o ceremonie de căsătorie – un eveniment frumos dar chiar e nevoie să-i vezi pe toții invitații cum foșnesc de colo-colo? Folosind editorul video YouTube poți să renunți ușor la părțile plictisitoare și să capturezi momentul în care cei doi spun „Da”!

Fă click aici pentru un playlist care conține mai multe tutoriale video despre acest editor precum și câteva clipuri care au fost realizate folosind această unealtă, aflată în prezent în faza de testare.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.