Asus ARES Radeon HD este cea mai rapidă placă video creată vreodată! (deocamdată)

Asus-Ares-Dual-Radeon-5870Competiția în clasa plăcilor grafice este cel puțin la fel de acerbă ca și în cazul browser-elor web, râvnitul titlu de „cel mai rapid” pendulându-se de la un producător la altul într-un ritm destul de alert încât să-l zăpăcească pe bietul utilizator. Dacă până mai ieri pentru a avea cea mai tare placă video de pe planetă, strângeai bani (vreo 500$) pentru un NVIDIA GeForce GTX 480, iată că, după numai 4 luni, fericiții posesori ai unui astfel de model au devenit o idee mai nefericiți. De ce? Pentru că recent lansata Asus ARES animată de o pereche de GPU-uri ATI Radeon HD 5870 montate pe un singur integrat și cu 4GB de memorie GDDR5 la bord este în prezent placa video care poartă titlul de cea mai rapidă placă video de pe planetă.

Această bestie cu două GPU-uri bate toată concurența în benchmark-uri, fiind mai bună chiar și decât Radeon HD 5970 sau NVIDIA GeForce GTX 480. Mai mult, poți conecta două plăci Asus ARES în modul CrossFire pentru a obține cel mai rapid framerate care poate fi cumpărat pe bani la ora actuală. Prețul unei asemenea minunății? Pe la vreo 5.500 de lei.

Asus ARES consumă vreo 400W (NVIDIA GeForce consumă „doar” 250W) și dacă te bate gândul să o achiziționezi verifică mai întâi dacă ai vreo trei sloturi libere prin carcasă….

Dacă această placă ți-a stârnit interesul și vrei să vezi cum se descurcă față de concurența directă, băieții de pe lab501 i-au făcut deja sculei un review interesant. Ori, dacă ești prieten cu limba engleză, poți vedea alt review aici.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.