YouTube suportă de acum video ultraHD cu rezoluție 4K

YoutTube logoCredeai că videoclipurile în rezoluția 1080p sunt cool? YouTube nu e de aceeași părere și a anunțat că suportă de azi 4K, rezoluția standard din lumea cinematografiei care măsoară 4096×3072 de pixeli. După cum a explicat inginerul YouTube Ramesh Sarukkai în anunțul făcut pe blogul oficial YouTube:

4K este de aproape patru ori mai mare decât 1080p și face chiar și standardul Imax – care proiectează filme în format 2k cu 2028×1080 pixeli – să pară mic.

Bineînțeles că YouTube intenționează mai mult să se ancoreze ferm în viitor prin această mișcare decât să răspundă unor cereri intense din partea utilizatorilor, motiv pentru care are un playlist special alcătuit din 5 filme ce pot fi vizualizate la rezoluția lor originală 4K. Ramesh Sarukkai ne avertizează că avem nevoie atât de o conexiune solidă la internet cât și de un calculator pe măsură.

Apropo de calculator capabil să redea conținut video la rezoluția nativă 4K, acesta ar trebui să aibă cel puțin un monitor imens sau un proiector capabil 4K – niciunul dintre acesta fiind ieftine la ora actuală.

Actualmente rezoluția 1080p rămâne topul în materie de televizoare HD, modelele mai noi de telefoane ca iPhone 4 și HTC Evo fiind capabile să înregistreze video la rezoluția 720p, lăsând rezoluțiile mai mari în seama echipamentelor hardware de filmare dedicate.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Guțu Delfinuțu spune:

    Frate, io nici astea 1080p nu le vad bine pe tiribomba mea de calculator..


Pingbacks

  1. [...] deocamdată se declară satisfăcută cu rezoluția 1080p (full HD), lucru pe care l-a făcut și YouTube odată cu lansarea suportului pentru clipuri video ultraHD în urmă cu două [...]

  2. [...] pare că nu ne vom bucura prea mult de standardul Full HD de 1080p pentru că YouTube suportă deja video cu rezoluție ultraHD de 4096×3072 pixeli iar Canon a dezvăluit relativ recent propriul prototip de cameră [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.