Aici s-a născut web-ul!

web birthplaceIată-l! Cel mai important loc din ultimele 2 milenii de existență elvețiană! Pe acest coridor din clădirea Centrului European de Cercetări Nucleare – CERN (instituția care speră să descopere particula lui Dumnezeu cu ajutorul lui LGC -Large Hadron Collider - cel mai mare accelerator de particule construit până acum), mai exact pe acel capac scorojit se spune că s-a născut world wide web-ul în anul 1989.

Mai exact, acolo stătea Tim Berners-Lee atunci când i-a venit ideea sistemului de documente și informații de tip hipertext legate între ele și care pot fi accesate prin rețeaua mondială internet, iar în biroul din stânga a scris primul memoriu care detalia proiectul. Priviți rețeaua de tuburi sau conducte din partea superioară a fotografiei: bănuiesc că au avut un rol critic la nașterea web-ului.

Fotografia și confirmarea personală a lui Tim Bernes-Lee au apărut pe blogul lui David Galbraith, co-fondatorul lui Yelp (un blog faimos nișat pe promovarea și conectarea prin intermediul recenziilor a oamenilor de afaceri locali).

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eFun

Etichete:

Despre autor: Este fetiţa trupei, cea guralivă şi amuzantă; ne place s-o buzărim de câte ori avem ocazia ca s-o ofticăm, dar nu ne iese întotdeauna pentru că din nefericire ține la glumă. Atenție, deși e fată nu trebuie subestimată pentru că este deţinătoarea unor cunoştinţe solide de IT pe care ştie să le pună în ecuație ca să obțină ce vrea.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Serginho spune:

    uite ceva foarte interesant! :D bravo!

  2. cerbulvechi spune:

    Ma intreb daca Tim Lee era pe o pajiste in Apuseni de exemplu, cu un cui intre buze, dimineata cand e ceata si-i venea atunci ideea de www, oare nu era mai mishtaux?
    Ma intreb.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Costel Pîşlac, IT4Fans România. IT4Fans România said: Aici s-a născut web-ul! @ http://ur.ly/kvlq [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.