Adobe Flash devine 3D

Adobe Flash Player 3D future

Toată lumea devine sau adoptă 3D în lunile astea și Adobe Flash nu vrea să facă notă discordantă: compania a dezvăluit că va include suport 3D în versiunea următoarea a prea-mult-discutatului plugin.

Noutatea a „transpirat” atunci când a fost publicată agenta conferinței Adobe Max din octombrie, unde se poate observa o prezentare intitulată „Flash Player 3D – viitorul”. Managerul de produse Adobe Thibault Imbert a atras apoi atenția asupra prezentării respectiva într-o postare pe un blog dedicat dar a refuzat să ofere detalii suplimentare, cu excepția celui conform căruia Adobe va lansa un 3D API (Application Programming Interface) într-o versiune viitoare:

Dacă ești interesat de 3D pentru a produce jocuri, realitate augmentată or doar chestii interactive cum ar fi website-uri, nu ai voie să ratezi sesiunea intitulată „Flash Player 3D viitorul” programată pentru conferința Adobe Max 2010 în 27 octombrie, la ora 11:00 în camera 503. Sebastian Marketmueller (inginer Flash Player) ne va „scufunda” adânc în următoarea generație 3D API care va veni în viitoarea versiune de Flash Player.

Poate că te vei întreba ce înseamnă asta, despre ce fel de 3D se discută aici? Ce fel de API? Triunghiuri reale texturate z-buffered? accelerare GPU? Sau poate chiar mai bine? Ce pot să spun este să uitați ce ați văzut până acum, pentru că va fi revoluționar :)

Când va fi Flash Player-ul 3D disponibil? Vă vom împărtăși aceste planuri la conferința Max, dar vă spun, niște chestii foarte serioase se pregătesc pentru dezvoltatorii 3D.

Adobe intenționează să devină o platformă pentru conținut 3D. Ideea sună bine dar prefer să aștept detalii înaintea de tragerea unor concluzii.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.