Germania declanșează o anchetă împotriva lui Facebook

facebook logoDupă ce i-a sfătuit pe nemți să evite folosirea lui Internet Explorer pentru a naviga pe internet (Firefox având aceeași soartă la scurt timp după) și a inițiat scandalul colectării datelor Wi Fi de către mașinile care făceau fotografii pentru Google Street View, iată că Germania a lansat o anchetă oficială prin care se urmărește verificarea respectării legilor germane de protecție a intimității de către Facebook.

Autoritatea de Protecția a Datelor cu sediul în Hamburg acuză Facebook că încalcă legislația germană în domeniul intimității (una dintre cele mai severe din lume) prin accesarea și salvarea datelor personale a persoanelor care nu folosesc site-ul. Acțiunea autorităților germane a fost inițiată în urma înregistrării mai multor plângeri de la persoane fizice (ce nu erau titulari de conturi pe Facebook), prin care acestea au reclamat faptul că detalii ale datelor personale au fost publicate pe Facebook de către prieteni, fără acceptul acestora.

Deși Facebook se bucură de un portofoliu de aproape 500 de milioane de utilizatori, mamutul social fondat și inițiat de Mark Zuckerberg ocupă doar locul patru în topul rețelelor sociale din Germania. Facebook are termen să răspundă solicitărilor venite din partea oficialilor germani până în data de 11 august 2010. Și Elveția și-a exprimat îngrijorarea în privința folosirii datelor personale aparținând unor persoane terțe, exterioare rețelelor sociale.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eCrimeNoutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.