Windows 7 economisește 43 de ore sau 1400 de dolari anual

Windows 7 logoCei care folosim Windows 7 știm din experiența personală că acesta este un sistem de operare mai rapid, mai isteț și mai capabil decât versiunile precedente de Windows. Cu toate acestea lumea corporațiilor nu s-a grăbit să migreze înspre Windows 7 datorită costurilor mari pe care le-ar presupune această tranziție (achiziționarea de noi calculatoare cu licențele aferente, instruirea angajaților, asigurarea suportului etc.).

Intenționând să impulsioneze mediul de afaceri în adoptarea lui Windows 7, Microsoft a publicat pe un blog al companiei concluziile unui studiu făcut de IDC (care să nu uităm că este sponsorizată de Microsoft), conform căruia, afacerile care folosesc Windows 7 economisesc anual în medie aproximativ 43 de ore sau 1400 de dolari per utilizator.

Mai mult, cercetătorii de la IDC au descoperit că firmele au început să plătească pentru Windows 7 abia după 7 luni, având o returnare a investiției de 375%.

În timp ce aceste numere optimiste sunt bine primite de către Microsoft, marile economii realizate prin folosirea lui Windows 7 se datorează unor timpi mai mici la pornire și a altor caracteristici care-i sporesc acestuia performanțele (chiar dacă nu toți autorii care publică pe acest site împărtășesc această opinie). Managerii IT invocă și numărul mai mic al erorilor înregistrate de programele software ca fiind o caracteristică ce salvează bani la Windows 7.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Costel Pîşlac. Costel Pîşlac said: Windows 7 economisește 1400 de dolari anual http://www.it4fans.ro/4515/windows-7-economisește-43-de-ore-sau-1400-de-dolari-anual.html [...]

  2. [...] nu toată lumea știe că Microsoft mai produce și altceva în afară de Windows și Office. Colosul IT cu sediul central în Redmond, Virginia fabrică și dispozitive periferice [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.