Autoturismele Intel au o minte proprie

Autoturismele inteligente nu sunt o idee nouă. Am văzut o grămadă de idei și implementări ale conceptului până în prezent, dar noul concept cu care vine Intel în acest domeniu are o reală șansă de reușită. Când vorbim despre mașini inteligente, avem în mintea imaginea unor vehicule care sunt capabile să fie atente la drumul dinaintea noastră și să ne ajute în situațiile de urgență, nu neapărat prin preluarea în totalitate a controlului mașinii. Ideea lui Intel este diferită iar producătorul numărul unu mondial de procesoare pentru PC-uri are la dispoziție toate mijloacele pentru a o impune pe piață.

Intel connected car

Conceptul „Connected Car” (mașina conectată) a fost prezentată cu ocazia expoziției „Research Days” și ideea de bază este aceea că vehiculul va înregistra datele importante în timp ce tu îl conduci (viteza, localizarea, direcția, tendințele de frânare și modul de abordare a virajelor). În caz de accident, mașina va putea compila toate informațiile relevante în privința producerii acestuia și le va trimite poliției și companiei de asigurări. În principiu, zilele în care te certai cu „tovarășul” de accident pentru stabilirea vinovatului se apropie de sfârșit.

Deși sunt un fan al tehnologiei în toate domeniile unde aceasta există, o limită de penetrare a acesteia trebuie stabilită. Iar, în timp ce având toate autoturismele noastre interconectate în permanență (după cum suntem și noi, oamenii) nu ar trebui să fie un lucru negativ, depinde de modul în care această interconectare este folosită. De exemplu: dacă autoturismul „Connected Car” de la Intel concluzionează că nu respecți regulile de circulație va prelua controlul. Da, ai auzit bine. Începe să tragi stânga-dreapta de volan prea mult și prea des și vei observa rapid că nu mai ești tu cel care conduce autoturismul cu pricina.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.