Microsoft renunță la Kin din cauza vânzărilor slabe

Pe 13 aprilie 2010 scriam un articol în care prezentam lansarea telefoanelor Kin One și Kin Two, două modele cu specificații tehnice modeste, destinate tinerilor care-și doreau un smartphone ieftin prin intermediul căruia să socializeze când sunt plecați de acasă.

Kin Two slided-out

Citez din articolul amintit anterior:

Microsoft Pink – produsul celor de la Redmond rezultat în urma achiziției companiei Danger – a fost lansat sub forma unei perechi de smartphoneuri fabricate de Sharp (același producător care a construit și majoritatea exemplarelor Sidekick – devenite celebre datorită poveștii cu pierderea datelor), denumite Kin One (Unu) și Kin Two (Doi). Gadgeturile sunt vândute sub denumirea comercială de Windows Phone, și deși au la bază platforma Windows Phone 7, oferă o experiență distinctă și total diferită – întreaga interfață este personalizată pentru Kin având un pronunțat caracter social, un browser bazat pe cel care rulează și pe Zune și, în mod cu totul surprinzător, nu există posibilitatea instalării altor aplicații. Ecranele sunt capacitive cu suport pentru multitouch (da, zoomul simultan folosind două degete este posibil) dar doar în cadrul navigatorului web, în timp ce suportul pentru Flash sau Silverlight este inexistent.

Deși unii s-au grăbit să laude inițiativa lui Microsoft prevăzându-i un viitor luminos, iată că după doar două luni de vânzări submediocre Microsoft a anunțat anularea lansării modelelor în Europa și retragerea acestora de la vânzare în Statele Unite ale Americii, punând astfel capăt proiectului Pink. Totodată, oficialii din Redmond afirmă că se vor concentra în totalitate pe dezvoltarea platformei Windows Phone 7, asignând și echipa care a lucrat la Kin la proiectul următoarei versiuni de Windows pentru telefoane mobile.

Fanii (puțini) ai lui Kin au creat un site KinRip.com unde cei îndurerați își pot publica condoleanțele și gândurile funebre vis-a-vis de această dispariție prematură a celor două smartphone-uri „entry-level” dintre noi (lucru care a fost posibil și pentru „moartea” lui Internet Explorer 6 și care pare să devină o modă).

Rest in Peace - Kin

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.