Nexus One cu ecranul pe roșu aproape dublează autonomia

Inginerul Jeff Sharkey din echipa Android a făcut experimente urmărind curentul consumat de Nexus One atunci când sunt dezactivați subpixelii corespunzători anumitor componente de culoare.

În urma experimentelor el a concluzionat că varianta care avea activată doar componenta roșie a consumat cu 42% mai puțin curent față de consumul nominal cu toate componentele de culoare active.

Poate că în versiunile următoare de Android comutarea ecranului pe “roșu” va fi disponibilă ca măsură de prelungire a autonomiei. Însă cei din zodia “Taur” trebuie să trateze cu precauție opțiunea respectivă dacă e să ne luăm după legendele urbane cum că taurii sunt iritați de culoarea roșie, altfel e posibil ca telefonul să aibă o soartă asemnănătoare cu iPhone 4-ul de aici sau de aici. :P

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.