Cel mai vechi computer din lume – 1954

Cel mai vechi computer din lumeOamenii de știință din cadrul corporației RAND au creat acest model pentru a ilustra cum ar putea arăta un calculator făcut „pentru acasă” în anul 2004 (adică un calculator personal – PC din zilele noastre). Totuși, tehnologia nu ar fi fezabilă din punct de vedere economic pentru clasa medie a populației. De asemenea, cercetătorii admit că acest computer va necesita tehnologii care nu au fost inventate pentru a funcționa, dar în 50 de ani de acum înainte, se preconizează că progresul tehnologic va rezolva aceste probleme. Cu interfața teletype și limbajul de programare Fortran, acest computer va fi ușor de folosit.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eFun

Etichete:

Despre autor: Este fetiţa trupei, cea guralivă şi amuzantă; ne place s-o buzărim de câte ori avem ocazia ca s-o ofticăm, dar nu ne iese întotdeauna pentru că din nefericire ține la glumă. Atenție, deși e fată nu trebuie subestimată pentru că este deţinătoarea unor cunoştinţe solide de IT pe care ştie să le pună în ecuație ca să obțină ce vrea.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

 1. Serginho spune:

  La prima vedere zici cai aparatura pentru a naviga cu un vapor. :) )

 2. axelluny spune:

  Nu te supara dar cred ca aici”„pentru acasă” în anul 2004″ este gresit anul deoarece eu in anul 1990 aveam calculator TIM S facut la Timisoara si nu arata deloc ca acesta.Foloseam limbajul fortran ,basic si pascal.Deci cred ca in loc de 2004 trebuia 1954!!!!

  • Coțofana spune:

   Articolul a fost astfel conceput încât să pară că este scris în 1954 când a fost făcută fotografia de mai sus (în care apare ceea ce specialiștii de atunci și-au imaginat că va fi un calculator personal peste 50 de ani – adică în 2004). Acesta este motivul pentru care a fost publicat în categoria „Poante” așa că te rog să-l tratezi ca atare… :)

 3. faze tari spune:

  vreau si eu unul :) )

 4. alex_kic spune:

  vad ca are si o roata ca la vapoare, tare de tot, oare la ce foloseste roata aia, sa ghidere virgula mobila de calcul, cand la stanga, cand la dreapta, sau o intoarcere la 360 grade?,… Ha,..ha,ha,ha…. :) )))

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.