Opera 10.60 a ieșit din beta și promite experiențe web mai rapide

Opera 10.60 final WindowsDupă doar două săptămâni de când Opera Software a lansat versiunea 10.60 beta a browser-ului Opera, iată că aceasta a devenit finală (și poate fi descărcată de aici). Cred că au încercat să stabilească un nou record la secțiunea „produsul software cu cel mai scurt ciclu beta”.

Opera 10.60 versiunea pentru desktop vine cu facilități noi: geolocația (vezi aici o hartă interactivă actualizată în timp real cu utilizatorii care au descărcat recent navigatorul Opera și și-au setat locația), o interfață grafică proaspătă, suport WebM pentru video  HTML5 și îmbunătățiri la capitolul viteză.

De fapt, Opera Software pretinde că versiunea finală a lui Opera 10.60 este cu 50% mai rapidă decât predecesoarea, respectiv versiunea 10.50. Acest fapt ar trebui să se translateze într-o experiență de navigare web mai rapidă pentru utilizatorii care accesează site-uri ce fac uz la greu de JavaScript (cum ar fi GMail sau Facebook), așa că n-ar trebui să fie prea greu de făcut niște teste comparative între Opera 10.60, Google Chrome 5, Firefox 3.6.6 și Internet Explorer (de preferință versiunea 9).

Deși din articolul ăsta rezultă că Opera 10.60 nu se descurcă prea bine cu testele de performanță HTML5…

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.