Google a achiziționat ITA Software pentru 700 de milioane de dolari

Google face parte de acum din familia furnizorilor de informații pentru călătoriiQPX - ITA Software. Ceea ce s-a auzit mai întâi în Zvonlandia acum 2 luni sub forma unui zvon conform căruia Google intenționează să cumpere compania ITA Software pentru 1 miliard de dolari, s-a concretizat ieri printr-o tranzacție în care „marele G” a plătit pentru aceeași compania suma de 700 de milioane dolari. Cash.

Nișa informațiilor despre călătorii reprezintă un segment însemnat din căutările și comerțul online. Cumpărând ITA, Google își semnalează intențiile de a-și construi propriul motor de căutare dedicat călătoriilor. Un consorțiu de rivali alcătuit din Microsoft, Kayak, Expedia și Travelport au încercat primăvara trecută să contracareze oferta lui Google, deoarece toți se bazează pe informațiile lui ITA și doreau să o țină departe de mâinile celor din Mountain View. Deși se zvonea că prețul cerut de ITA era de 1 miliard de dolari, Google a reușit să negocieze suma până la 700 de milioane cu banii jos (mai probabil, pe masă).

Dacă vei căuta acum pe Google informații despre zboruri aeriene, tot ce vei găsi vor fi doar link-uri către marile site-uri care conțin informații despre călătorii. Pe de altă parte, Bing, prin Bing Travel oferă o experiență mult mai bogată în acest domeniu, completată de posibilitatea de a face comparații de prețuri pentru aceeași rută pe diferite motoare de căutare din domeniul călătoriilor, precum și de hărți și grafice predictive generate de Farecast (care a fost achiziționat de Microsoft în 2008 pentru 115 milioane dolari). Chiar și Bing Travel se bazează într-un procent destul de însemnat pe datele deținute de ITA.

Google va folosi datele lui ITA pentru a crea o nouă unealtă de căutare a informațiilor despre zborurile aeriene și promite că va continua onorarea actualelor contracte încheiate cu partenerii ITA. Dar îți poți imagina că Bing îi va plăti lui Google pentru informații despre zboruri? Când aceste contracte vor trebuie reînnoite, negocierile nu se anunță a fi prea netede.

Ca o știre separată și fără prea mare legătură cu achiziționarea lui ITA de către Google, toată lumea de la Kayak și Expedia și-a anulat recent planurile pentru concediile din această vară.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.