Android 3.0 Gingerbread (turtă dulce): ecran cu rezoluție HD și UI spectaculos

Android 3.0 - Turta DulceAu apărut prin Zvonlandia primele detalii despre generația cu numărul 3 a sistemului de operare pentru mobile de la Google care va avea numele de cod „Gingerbread” (turtă dulce). Judecând după cerințele minime pe care trebuie să le îndeplinească platforma hardware pentru Android 3.0 se poate deduce  faptul că acesta va fi destinat clasei „de lux” a smartphone-urilor.

Care sunt aceste cerințe? CPU de minim 1GHz, 512MB RAM și o diagonală a ecranului de minim 3,5 țoli. Android Gingerbread va suporta rezoluții de până la 1280×760 pe ecrane de 4 țoli sau chiar mai mari, lucru care mă duce cu gândul la tablet PC-uri.

Totodată, întreaga interfață grafică (UI – User Interface) va fi modificată în sensul introducerii unei mulțimi de animații și tranziții, chestii care cred că vor pune ceva presiune pe acele procesoare de 1GHz.

În privința poziționării pe piața sistemelor de operare, Google s-a hotărât să împartă Android în două nișe, cu versiunile 2.1 și 2.2 Froyo destinate dispozitivelor fabricate în număr mare și cu performanțe medii (lăsând astfel lui HTC, Motorola și celorlalți loc pentru interfețele lor customizate – TouchSense, respectiv Motoblur), co-existând cu Gingerbread care va însufleți smartphone-urile amiral ale companiilor producătoare.

Android versiunea 3.0 „turtă dulce” va fi lansată prin octombrie și se speră ca primele smartphone-uri care se vor bucura de el să fie disponibile la vânzare până în pragul Sărbătorilor de Iarnă.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Costel Pîşlac, IT4Fans România. IT4Fans România said: Android 3.0 Gingerbread (turtă dulce): ecran cu rezoluție HD și UI spectaculos @ http://ur.ly/gLrw [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.