Firefox 3.6.6 repară greșeli copilărești în timp ce Mozilla intră în panică

FarmVille logoMozilla a făcut publică o nouă versiune a lui Firefox din cauza unor erori cauzate de FarmVille la versiunea anterioară. Cum nu știți ce este FarmVille? Jocul acela care a fost făcut celebru de Facebook în care se face că ești fermier, te învecinezi cu cele mai bune gagici pe care le cunoști pe acolo și cărora le place să se joace de-a însămânțatul și te duci apoi pe la ele în vizită să le fertilizezi… culturile (și alte o grămadă de chestii puerile).

Că, dacă printr-un absurd (catastrofă nucleară globală, de exemplu), de mâine ar trebui să trăim toți doar din ce cultivăm, prea puțini ar ști cum se ține sămânța în mână pentru a o arunca pe pămând manual este o cu totul altă poveste…

Săptămâna trecută Firefox a lansat versiunea 3.6.4 care promitea să ofere protecție la înghețarea browser-ului atunci când vreun plugin Flash, Silverlight sau Quicktime se hotărau să devină necooperante pentru mai mult de 10 secunde (mult-anticipata facilitate OOPP – Out of Process Plugins).

Update-ul a avut un efect colateral neanticipat. Mulți utilizatori au descoperit că nu mai pot juca FarmVille care folosește tehnologia Adobe Flash. Din cauză că FarmVille a cauzat astfel dureri de cap multor utilizatori, Mozilla a lansat Firefox 3.6.6 (oare ce s-a întâmplat cu versiunea 3.6.5???) care a crescut timpul de răspuns al plugin-urilor care nu răspund de la 10 secunde la 45, dând astfel jocurilor care fac uz masiv de Flash  răgazul necesar să se încarce corect în browser.

Firefox 3.6.6. poate fi descărcată de aici (observ că la adresa firefox.ro este disponibilă deocamdată versiunea anterioară, respectiv 3.6.4, probabil că nu este site-ul oficial).

În aceeași ordine de idei, Mozilla a postat pe tăcute prima versiune beta a lui Firefox 4 (de fapt versiunea 3.7 alfa cu câteva buguri rezolvate), produsul generând o impresie solidă la primele teste. În plus, se pare că următoare generație majoră a lui Firefox va semăna izibitor de mult cu Google Chrome. Când știrea asta despre Firefox 4 a început să facă ocolul pământului, Mozilla a negat acest lucru, afirmând că încă lucrează la ultimele modificări pentru Firefox 4 beta.

Începe deja Mozilla să simtă presiunea cauzată pe piața browser-elor de fenomenul intitulat Chrome? Judecând după numărul de greșeli copilărești și bâlbe din ultimul timp, așa s-ar zice… iar când începi să-ți pierzi concentrarea și să copiezi pe față de la concurență, se duce de râpă totul: viziune, inovație, fani… totul.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Costel Pîşlac, IT4Fans România. IT4Fans România said: Firefox 3.6.6 repară greșeli copilărești în timp ce Mozilla intră în panică @ http://ur.ly/gQmX [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.