Răspunsul Apple pentru pierderea semnalului la iPhone 4: „Nu-l țineți cum trebuie!”

Revin cu informații proaspete pe tema problemelor destul de îngrijorătoare semnalate de primii utilizatori ai lui iPhone 4 descrise pe scurt în articolul ăsta. Dacă în privința fragilității panourilor construite din „Gorilla Glass” părerile sunt împărțite, un proaspăt posesor al ultimului smartphone lansat de către cei din Cupertino pretinde că un tehnician din cadrul departamentul suport de la Apple i-a spus că petele sau dungile galbene care apar la unele exemplare de iPhone 4 sunt cauzate de adezivul folosit la  fabricarea ecranului „Retina Display” dar că acestea vor dispărea odată cu uscarea completă a lipiciului, după aproximativ 1-2 zile de folosire intensă a telefonului, mai ales cu ecranul pornit. Foarte probabil acest că acest adeziv este folosit în faza lipirii panoului din sticlă de ecran și nu a fost lăsat să se usuce suficient din cauza grabei de a livra produsul la termenul stabilit: 24 iunie 2010.

iphone retina display glue

Credit: Gizmodo

În timp ce Apple nu a confirmat nimic oficial, știrile privind această problemă a dungilor galbene sunt contradictorii, unii utilizatori de iPhone 4 afirmând că suportul tehnic i-a îndrumat să ceară înlocuirea telefonului invocând o defecțiune de fabricare.

Ultima defecțiune și probabil că cel mai greu de rezolvat menționată în articolul de ieri este aceea a pierderii semnalului atunci când telefonul este ținut în mână așa:

Apple - you are holding it wrongCineva a instalat ultimul sistem de operare iOS 4 pe un iPhone 3GS și a repetat testul cu aceleași rezultat: pierderea recepției – lucru care pare să indice că problema este cauzată mai degrabă de către sistemul de operare decât de amplasarea antenei în spatele bezelului metalic de la iPhone 4.

Alt utilizator i-a trimis lui șefului Apple un e-mail (la adresa sjobs@apple.com) prin care i-a descris acestuia simptomele  cu pierderea semnalului și l-a întrebat dacă recomandă vreo soluție de rezolvare, la care Steve Jobs i-a răspuns că nu ține telefonul cum trebuie sau să folosească o husă de cauciuc care să nu permită realizarea contactului între piele și bezelul metalic.

Recomandarea lui Jobs este cel puțin hilară din moment ce această modalitate de ținere a telefonului este una naturală (după cum se poate concluziona studiind fotografia de mai sus), fiind observată inclusiv în reclamele oficiale ale produsului. O posibilă explicație pentru apariția acestei probleme este faptul că inginerii de la Apple au concluzionat că noua dispunere a antenei va îmbunătăți semnalul lui iPhone 4 dar doar în condiții ideale când telefonul levitează în aer, nefiind luat în calcul scenariul din viața reală în care smartphone-ul este ținut în mână.

O altă defecțiune la noul iPhone a apărut recent pe fluxurile de știri: butoanele de volum aflate pe lateralul telefonului au fost inversate între ele – cel de plus a fost montat în locul celui de minus și vice-versa:

iphone 4 butoane inversate

Credit: 9to5mac.com

Această situație este mai degrabă rezultatul unei erori făcute de un muncitor de la Foxconn decât una de design și probabil că dacă un astfel de exemplar ar ajunge în mâna unui conațional, acesta s-ar lăuda că el are un iPhone 4 făcut special „la comandă” și ar încerca să-l vândă la suprapreț.

Una peste alta, iPhone 4 s-a vândut în peste 1.500.00o de exemplare în prima zi, cozile de la magazinele Apple din jurul lumii fiind destul de mari. Poate este normal ca la numărul ăsta gigantic de iPhone 4 vândute să apară și unele semnale negative, care se știe că au darul de fi mediatizate mai mult decât cele pozitive.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.