Topul principalelor defecte ale lui iPhone 4

Astăzi este ziua în care iPhone 4 va ajunge în sfârșit în mâinile posesorilor și m-am gândit că ar fi util să alcătuiesc un top al principalelor probleme (suficient de grave astfel încât să determine potențialii cumpărători să renunțe la achiziționarea modelului) ale acestuia care au fost semnalate până în prezent:

  1. se zgârâie și se sparte relativ ușor – panourile frontal și dorsal al noului iPhoneiphone 4 spiderweb crash gorilla glass sunt fabricate dintr-o sticlă întărită chimic denumită „Gorilla Glass” și ar trebui, cel puțin în teorie, să fie mai rezistente decât plasticul existent în versiunile anterioare de iPhone; cu toate acestea vorbim despre un telefon și al meu a încasat doar în ultimul an câteva zeci de trânte plus că, în majoritatea timpului, locul acestuia este în buzunar, alături de chei – ceea ce nu se poate califica drept un mediu ideal pentru sticla de orice tip.
    Unele teste preliminare au dezvăluit faptul că materialul „Gorilla Glass” cu siguranță nu este rezistent la zgârâieturi și se poate sparge (după modelul plasei de păianjen întâlnit în cazul parbrizelor de la autoturisme) dacă este scăpat de mai multe ori pe jos;
  2. ecranul „Retina Display” deficitar – Steve Jobs a lăudat plin iphone 4 decolorare ecrande avânt (stârnind critici din partea Samsung) acest ecran care este capabil de o rezoluție de 960×640 și într-adevăr Retina Display este uimitor. Ei bine, se pare că este superb doar atunci când nu are niște pete sau dungi galbene. Unii sunt de părere că aceste simptome îngrijorătoare au legătură cu modul în care telefonul este ținut dar până acum Apple nu a făcut nici un comentariu despre această problemă.
  3. Este posibil să asistăm doar la un lot defect de ecrane și alte exemplare să nu mai dezvolte această problemă, deși cu siguranță ridică un semn de întrebare asupra controlului calității implementat de Apple. Site-ul Gizmodo a documentat deja 27 de exemple ale punctelor sau benzilor galbene și probabil că numărul telefoanelor afectate este mult mai mare;

  4. pierderea semnalului atunci când este atins bezelul metalic – multă lume s-a plâns în decursul ultimilor ani că iPhone-ul are probleme de recepție a semnalului în anumite condiții; pentru a mai ameliora aceste probleme iPhone 4 are antena dedesubtul bezelului metalic spre deosebire de spatele panoului revers unde era montată la versiunile anterioare. Cu toate acestea, iPhone 4 pare să piardă semnalul atunci când este ținut astfel încât mâna să unească cele două laturi ale bezelului în spatele căruia sunt montate antenele; dar dacă degetele alunecă înspre panoul revers întrerupând astfel orice conexiune realizată între pielea conductivă și bezelul metalic, problema dispare după cum se poate observa și din secvența de mai jos:

Ar fi interesant de văzut ce nivel al radiațiilor raportează aplicația Tawkon pentru iPhone 4 – poate că nu degeaba a interzis-o inițial Apple

Toate aceste defecte au fost observate la primele exemplare de iPhone 4 vândute și este aproape o certitudine că Apple va încerca să le remedieze cu ocazia livrării următoarelor loturi. De asemenea, este posibil ca aceste simptome să nu fie prezente la fiecare iPhone 4 vândut zilele acestea ci să fie mai degrabă niște excepții.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiSmartphone

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Ionutz™, IT4Fans România. IT4Fans România said: Topul principalelor defecte ale lui iPhone 4 @ http://ur.ly/gq14 [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.