Mouse-ul invizibil a devenit o realitate

Nu am găsit poze cu mouse-ului invizibil pentru că acest mouse nu există. De fapt, există numai că este… invizibil, deci nu are cum să fie surprins în imagini. Despre ce este vorba? Despre un montaj format dintr-o rază laser și o cameră cu infraroșu care poate fi conectat la orice calculator suplinind funcțiile unui mouse tradițional.

După ce au popularizat mouse-ul clasic cu bilă și au lansat anul trecut Magic Mouse, ar putea fi acesta următorul mouse inventat de Apple? Oricât de mult i-ar plăcea lui Steve Jobs să anunțe dispozitivul ăsta cu un joc de cuvinte de genul: Următorul nostru mouse este mouse-ul invizibil!”, creditul de a fi creat acest dispozitiv denumit „Mouseless” nu-i aparține bosului din Cupertino ci a unei mai vechi cunoștințe de-a noastre, Pranav Mistry.

Pranav Mistry este inventatorul tehnologiei „Sixth Sense”, revoluționara interfață pe care am prezentat-o în articolul ăsta și care promite experimentarea realității augmentate într-un mod simplu și intuitiv .

Spre deosebire de „Sixth Sense”, mouseless nu are nevoie de mănuși speciale sau alte marcaje pentru a putea fi folosit. Raza laser este proiectată astfel încât să creeze un plan peste suprafața pe care este așezat calculatorul. Acest plan format din raza laser luminează degetele utilizatorului în punctul în care acesta face contact cu suprafața dură iar camera cu infraroșu înregistrează aceste puncte de contact. De asemenea și când utilizatorul face „click” camera detectează și interpretează mișcarea.

Este un concept destul de simplu dar pare să funcționeze perfect. Costul total al prototipului: 20 dolari SUA. Pare să fie tipul de dispozitiv care ar putea ajunge să fie manufacturat la scară largă și să fie implementat în fiecare calculator pentru o sumă modică.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiTrenduri

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by FotoFlexer, IT4Fans România. IT4Fans România said: Mouse-ul invizibil a devenit o realitate @ http://ur.ly/gpCT [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.